Sant Cugat acomiadarà el 2019 amb la Cursa del Gall, "amb un format més lúdic i familiar"

Substitueix la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, que s'havia fet en els últims nou anys

Amb un nou format i objectius, Sant Cugat acomiadarà el 2019 amb la primera edició de la Cursa del Gall de Sant Cugat, que substitueix la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, que s'havia corregut en els últims nou anys. La ciutat seguirà gaudint d'una cursa atlètica l'últim dia de l'any, el dimarts 31 de desembre, amb sortida a les 18 hores. Aquesta és una iniciativa del Club Muntanyenc Sant Cugat -de Manel González- que, amb l'Ajuntament, organitzarà aquesta competició. La prova serà una cursa de 5 km, "amb un format més lúdic, familiar i participatiu" i un circuit "amable, simpàtic i pla, que pot fer tothom. Volem apropar la cursa i l'esport a Sant Cugat", ha explicat Manel González, director tècnic de la cursa.

Més info: La Cursa del Gall de Sant Cugat substitueix la Sant Silvestre

Amb els Geganters i els Diables de Sant Cugat

La sortida es donarà a l'avinguda Pla del Vinyet, davant del Teatre-Auditori, i l'arribada, a la rambla del Celler, davant de l'Ajuntament. També es podrà fer caminant, amb un temps màxim de 75 minuts, quan l'organització donarà per finalitzada la prova. Aquesta prova, amb més d'una trentena de voluntaris, finalitzarà amb una xocolatada i coca pels inscrits, i comptarà amb l'actuació dels Geganters i els Diables de Sant Cugat.

Com inscriure-s'hi

Les inscripcions, amb un preu de 13 euros, ja estan obertes i es podran formalitzar fins al 27 de desembre, a les 23.59 hores. Els socis del Club Muntanyenc tindran un preu especial de 10 euros. Durant la Fira del Corredor, el dilluns 30 de desembre, de 15 a 20 hores, i el dimarts 31 de desembre, de 10 a 17 hores, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, els corredors que s'hi vulguin inscriure hauran de pagar 17 euros. Tots els inscrits rebran una samarreta i un diploma commemoratiu, i aquells atletes que no tinguin xip groc i no vulguin llogar-lo (2 euros) també hi podran participar, malgrat que no formaran part de la classificació final de la cursa, que es publicarà al web de la cursa i al web de Championchip. La cursa és oberta a tothom, petits i grans.

Premis a la millor disfressa individual de gall i gallina i la millor comparsa

Després d'aquesta cursa popular, l'organització premiarà els 3 primers classificats absoluts (masculí i femení), així com en la categoria sub-16 (nascuts del 2004 cap endavant) i veterans (nascuts abans o durant el 1979). La millor disfressa individual de gall i gallina i la millor comparsa també tindran un reconeixement. També hi haurà diferents serveis pels participants, com guarda-roba, vestidors, dutxes, lavabos i massatges, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler.

 
IMG 4804

El gall, protagonista en la presentació oficial de la Cursa del Gall de Sant Cugat. FOTO: Àlex López Puig

Presentació oficial

Aquest dijous, 5 de desembre, a la tarda, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, s'ha presentat la primera edició de la Cursa del Gall de Sant Cugat -l'autor del nom és Paco García, tècnic de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament-, un símbol molt lligat a la llegenda i tradició del municipi.

Gemma Aristoy: "Felicito el Club Muntanyenc, que no ha deixat que Sant Cugat deixés de tenir una cursa l'últim dia de l'any"

Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i d'Esports de l'Ajuntament, ha felicitat el Club Muntanyenc Sant Cugat "per entomar l'organització d'aquesta cursa. No ha deixat que Sant Cugat deixés de tenir una cursa l'últim dia de l'any. Li han sabut donar una altra volta a l'organització". Aristoy també ha destacat que és una cursa "que possibilita la participació, i cal aprofitar-ho". "Aquesta és la primera edició i tindrà molt de recorregut", ha afirmat.

Silvano Bendinelli: "La cursa ha de ser lúdica, sostenible i esportiva"

 

El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Silvano Bendinelli, ha dit que la cursa "ha de ser lúdica, sostenible i esportiva" i ha desitjat que "aquesta sigui la primera de moltes curses del gall". El CM Sant Cugat, que acaba de cloure els actes del seu 75è aniversari, és una entitat que organitza a Sant Cugat, entre d'altres, la Mitja Marató i la Marxa Infantil, activitats molt arrelades a la ciutat.

Més info: El Club Muntanyenc Sant Cugat tanca un 75è aniversari "espectacular"

Nadal, al TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat us acosta tota l'actualitat, notícies, agenda d'actes, fotografies i vídeos de la celebració de Nadal a la ciutat. Ho podeu trobar al canal "Nadal" del web www.totsantcugat.cat. En l'edició en paper del TOT trobareu dos reportatges amb totes les activitats el divendres 13 i el divendres 20 de desembre.

També podeu seguir l'actualitat nadalenca a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a TwitterFacebook i Instagram.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem