Tot a punt pel Cros de Sant Cugat amb més inscrits

El 18è Cros Ciutat de Sant Cugat es fa diumenge al parc de la Pollancreda, amb 5.140 inscrits

La 18a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat se celebra aquest diumenge, 13 de novembre, de 8.30 a 14.30 hores, al parc de la Pollancreda. S'hi han inscrit 5.140 escolars, el que significa un nou rècord d'inscrits. En l'edició del 2015 la inscripció va ser de 5.001 escolars de la ciutat i de poblacions veïnes. Les inscripcions, que són gratuïtes, s'han tancat aquest dimarts, 8 de novembre. Per tercer any consecutiu, l'organització ha editat una guia informativa del cros.

Moltes novetats

Enguany, el pàrquing de bicicletes s'instal·larà a Gran Via de les Corts Catalanes. FOTO: Lali Puig

Un premi als valors en l'esport (corresponent a l'edició del 2015); el desdoblament en la categoria infantil (dues curses, masculí infantil i femení); una zona d'estiraments amb tècnics de l'OMET per quan els atletes acabin la cursa; un nou espai per guardar la roba; un diploma de participació; l'avançament en mitja hora (8.30 hores) de la cursa popular o sènior, i un reforç visual de la Carta Ètica E4S de l'associació Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat són les moltes i diferents novetats d'aquest cros 2016.

Després de l'èxit de les tres primeres edicions, també s'habilitarà un aparcament vigilat per a bicicletes, en aquesta ocasió a la Gran Via de les Corts Catalanes (fins ara al carrer Puig i Cadafalch), amb l'objectiu que els participants puguin desplaçar-se fins al cros d'una manera més sostenible.

Un pressupost de 21.712,20 euros

Al cros s'hi faran 18 curses. FOTO: Lali Puig

El pressupost de l'edició d'enguany és de 21.712,20 euros (despeses directes). El 2015 hi van córrer 4.052 escolars. Aquest cros compta, per vuitè any consecutiu, amb el patrocini de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

El cros l'organitza l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), i compta amb una organització de més d'un centenar de persones. Cal destacar la col·laboració com a clubs esportius de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc de Sant Cugat i de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Un total de 18 curses

Les categories (masculí i femení) que estableix l'organització són de prebenjamí (nascuts els anys 2009 i 2010) fins a sènior o popular (abans del 1997), i també la cursa 'Special Cros', adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual. La primera de les 18 curses serà la sènior o popular i començarà a les 8.30 hores, mentre que l'última serà la de prebenjamí masculí de 1r any (nascuts el 2010) i començarà a les 13.45 hores. Tots els participants rebran, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l'any passat, també serà una bossa. Els millors classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars.

Els resultats del cros, al web de l'OMET

Els resultats del cros es podran consultar el mateix dia de la prova al web de l'OMET. L'organització lliurarà un trofeu els 3 primers classificats de cada categoria, sexe i cursa, així com una medalla del 4t al 8è classificat. En la categoria sènior o popular hi haurà un trofeu pels 3 primers classificats per sexe. També hi haurà premis per equips (categories escolars).

Un entrenament, amb 170 participants

A l'entrenament hi van participar 170 nens i nenes. FOTO: haidy Blanch

Un total de 170 nens i nenes van participar el dissabte 5 de novembre, al matí, al parc de la Pollancreda, en l'entrenament previ del 18è Cros Ciutat de Sant Cugat. En la categoria prebenjamí hi van prendre part 106 escolars; en la benjamí, 37, i d'aleví a juvenil, 27. Aquesta activitat s'ha organitzat, per segon any consecutiu, amb l'objectiu que els nens i nenes reconeguin el circuit i l'espai del cros.

Amb l'Associació Catalana de Parkinson

Per segon any consecutiu, els participants de la cursa sènior hauran de fer un pagament de 3 euros, que en aquesta ocasió aniran destinats íntegrament a l'Associació Catalana de Parkinson (delegació a Sant Cugat), entitat que enguany ha triat l'Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social.

Amb anterioritat, el cros ha col·laborat en aquesta campanya solidària amb Càritas Sant Cugat, ASDI i Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS). Tots els participants del cros podran fer una aportació voluntària a l'OMET (abans de la cursa) i també a la carpa que s'instal·larà al Parc de la Pollancreda, el dia de la cursa.

El TOT hi col·labora un any més

El TOT Sant Cugat (paper i on-line) també publicarà la fotografia guanyadora del cinquè Concurs Fotogràfic Digital que també convoca el cros. Les tres millors fotografies s'enduran material esportiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem