Conesa assegura que hi ha empreses interessades en la planta de Delphi

L'alcaldessa explica que hi ha tres mesos de marge per trobar una empresa que reindustrialitzi la planta santcugatenca abans no tanqui definitivament

Delphi té tres mesos de marge per trobar una empresa que es faci càrrec de la planta i evitar d'aquesta manera el tancament de la companyia i l'acomiadament dels seus 540 treballadors. I és que Delphi ha prorrogat per tres mesos més el contracte que tenia amb l'empresa que s'encarregava de buscar una nova companyia que porti la seva activitat a la planta santcugatenca.  Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, després de reunir-se aquest dimarts, dia 9 de febrer, amb el comitè d'empresa i els portaveus dels partits de l'oposició. A més, Conesa ha assegurat que hi ha empreses que s'han interessat en la planta, cosa que evitaria el seu tancament.

L'alcaldessa ha mostrat el seu optimisme de cara al fet que finalment la planta no s'acabi tancant i és que Delphi encara no hauria lliurat la documentació pertinent a la Generalitat: "Té un interès clar a trobar una solució, té la voluntat d'arribar a acords". Conesa també ha anunciat que Delphi ha renovat per tres mesos més el contracte que tenia amb l'empresa encarregada de trobar una nova companyia per la planta: "Tenim tres mesos de marge per continuar treballant en la reindustrialització".

I és que per a Conesa, la reindustrialització és la principal aposta, tot i que no "a qualsevol preu", i per ara no es considera un possible tancament. Pel que fa a les empreses interessades, de les quals se'n desconeix el nom, l'alcaldessa ha afirmat que han fet consultes urbanístiques a l'Ajuntament sobre els terrenys on hi ha la Delphi. Uns terrenys que, com es va comprometre tot el Ple municipal de Sant Cugat, han de seguir sent per a activitat industrial.

Unió municipal

Mercè Conesa ha anunciat que aquest dijous, dia 11 de febrer, es trobarà amb altres alcaldes del Vallès i el comitè d'empresa per afrontar conjuntament la situació: "Anirà molt bé treballar en xarxa". La setmana vinent la reunió serà amb el secretari general d'Ocupació i el secretari general d'Empresa de la Generalitat. De fet, Conesa ha assegurat que "el president de la Generalitat [Carles Puigdemont] s'ha interessat" en la qüestió.

La tasca del consistori santcugatenc ha de ser, segons Conesa, acompanyar els treballadors durant el procés de negociació amb la direcció de Delphi i coordinar la resposta pública que es donarà al problema. "Farem una coordinació perquè el comitè d'empresa pugui tenir tots els contactes que necessita", ha explicat l'alcaldessa.

Aquest dijous, dia 11 de febrer, hi ha una reunió entre el comitè d'empresa i la direcció. "Una reunió clau", segons l'alcaldessa i que haurà de servir per determinar la posició dels ajuntaments i la Generalitat.

Així mateix, Conesa ha celebrat el "sentit de responsabilitat" dels treballadors per no organitzar protestes públiques o manifestacions: "És un exemple claríssim de pau social".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem