Es constitueix la Taula d'Habitatge

Els agents socials demanen traslladar la situació del carrer a les reunions per arribar a acords reals

Sant Cugat ja disposa de la Taula d'Habitatge per treballar amb tots els agents implicats en els problemes d'habitatge que té la ciutat. L'objecitu és arribar a trobar mecanismes per garantir l'habitatge a tots els ciutadans i amb la problemàtica dels desnonaments i el lloguer social com a prioritats pel govern local.

Així ha definit l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, aquesta nova eina santcugatenca que s'ha constituït formalment aquest dimarts 5 de febrer. Han estat presents membres del govern municipal, regidors de tots els partits polítics, representants d'immobiliàries, entitats bancàries, del col·legi d'Advocats i de Procuradors així com els representants d'agents socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHStC), Càritas, Creu Roja o la Federació d'Associacions de Veïns i el Síndic de Greuges.

Tots ells s'han assegut a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat per posar sobre la taules els problemes que tenen els santcugatencs amb l'habitatge amb un sol objectiu que passa per garantir un sostre a tothom i informar de la situació que viu la ciutat per tal de prevenir possibles problemes.

L'Observatori Local d'Habitatge
Per fer-ho, Sant Cugat comença a treballar amb la creació d'un observatori que reculli tots els indicadors i les dades necessàries per conèixer la situació real que viu Sant Cugat i poder actuar en conseqüència. En concret, l'economista Agustí Juvé, i encarregat de tirar endavant aquest projecte, ha remarcat que es tracta "d'una finestra d’informació per saber quins son els reptes que es plantegen amb l'objectiu de formular un diagnòstic amb la màxima precisió".

Les prioritats de la Taula
El govern ha manifestat la seva voluntat d'arribar a acords amb tots els membres de la taula. "Cal crear una dinàmica de diàleg i coneixement amb dades concretes per crear polítiques útils", ha expressat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé. No obstant això, els agents socials com la PAHStC, Càritas i els veïns de Sant Cugat han exposat que aquestes mesures s'han de prendre de manera ràpida perquè al carrer cada dia es viuen drames socials de gent que es queda sense un sostre. En aquest sentit el govern ha acceptat treballar per millorar les condicions actuals del lloguer social de Sant Cugat per tal de buscar la manera com aquestes persones puguin accedir-hi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem