El fi de les factures sense contracte i l'estat de la neteja de la ciutat centren el Ple

El Ple Municipal ha aprovat augmentar la temporada d'obertura de piscines i modificar les bonificacions de l'IBI per a famílies nombroses

Un dels reptes d'aquest nou equip de govern de Sant Cugat és acabar amb les factures sense contracte o amb el contracte vençut, tal com ha explicat durant el ple municipal de setembre, a excepció d'aquells serveis bàsics i obligatoris com poden ser la neteja o recollida de residus. És per això que s'ha aprovat un pla per tal de no utilitzar més els reconeixements extrajudicials de crèdit, que és la figura que es fa servir per pagar els serveis que no tenen un contracte en vigor al darrere.

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat vol acabar amb el pagament de factures sense contracte

Sant Cugat també s'ha compromès que l'escola La Mirada sigui una realitat com més aviat millor, després de presentar una moció institucional en el ple de setembre, que ha tingut lloc el dilluns 18. Amb aquesta moció, tots els grups municipals han mostrat la seva intenció d'estudiar alternatives possibles, en cas de no ser possible o òptima la ubicació actual.

Més info: Unanimitat en el Ple Municipal perquè La Mirada sigui una realitat al més aviat possible

D'altra banda, durant la sessió de setembre, l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que duplicarà la inversió en el manteniment de les franges forestals i augmentarà la superfície d'actuació com a mesura per millorar la protecció davant dels incendis forestals. Això serà possible gràcies a un nou contracte del servei de manteniment de vegetació, el qual vol incrementar les hores destinades al desbrossament de vegetació en voreres o en contacte amb l'enllumenat públic en zones properes al bosc.

Més info: Sant Cugat duplica la inversió en franges forestals per fer front a incendis forestals

A més, Sant Cugat ha decidit prorrogar el manteniment dels arbres un any més i ja prepara un nou contracte. Aquest servei s'encarrega de la poda d'arbres del municipi i s'ha prorrogat per segona vegada, després del 2018 licitar un contracte que tenia una duració de quatre anys i admetia dues pròrrogues.

Més info: Gairebé 800.000 euros pel manteniment dels arbres de Sant Cugat

Controvèrsia per l'estat de neteja de la ciutat

Durant les mocions dels grups municipals, les diferents forces polítiques han mostrat les seves discrepàncies pel que respecte a l'estat de neteja de la ciutat, després que el PP hagi presentat una moció per instaurar un Pla de Manteniment. La moció ha estat rebutjada (només ha comptat amb el suport de VOX), en considerar que ja s'està treballant en un nou contracte.

Més info: Discrepàncies en la neteja de Sant Cugat en el Ple: de 'molt bruta' a 'relativament neta'

D'altra banda, el Ple Municipal ha decidit allargar la temporada d'obertura de les piscines municipals fins a finals de setembre, gràcies a una moció presentada per la CUP, i ha aprovat modificar la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses, amb una moció del PP.

Més info: S'estudiaran nous barems de bonificació de l'IBI per a famílies nombroses

A més, el Ple Municipal ha mostrat el seu rebuig a la censura en la cultura i a la persecució del català, donart suport a les publicacions Camamuc, Cavall Fort, Enderrock, El Temps i Llengua Nacional, i condemnar les polítiques impulsades pels nous governs del País Valencià, les Illes Balears i l’Aragó “especialment en tot allò que fa referència a la discriminació i persecució de la llengua catalana i la censura d'espectacles per motius ideològics”. D'altra banda, el Ple ha rebutjat el masclisme en l'esport. Amb aquest acord l’Ajuntament es compromet a donar suport i assessorar el món esportiu santcugatenc per tal d’avançar conjuntament en aquesta direcció i desplegar un protocol amb mirada municipal per la prevenció i abordatge d’agressions masclistes i LGBIfòbiques al món de l’esport.

Finalment, durant la sessió plenària de setembre, s'ha tombat una moció de VOX sobre l'ocupació per no instigar el discurs de la por. La moció demanava la creació d'una Oficina Municipal d'Atenció a Propietaris d'immobles ocupats (assessorament administratiu i jurídic) o l'elaboració d'un cens d'immobles ocupats de Sant Cugat, entre altres.

Més info: Tomben una moció de Vox sobre l'ocupació per no instigar el discurs de la por

Falta de docents a les escoles bressol

En l'audiència pública, Saida Lanau, veïna de l'avinguda de la Piscina, ha demanat una reunió amb el nou equip de govern per poder parlar del mal estat de les vies, una proposta en la qual l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts) ha allargat la mà. D'altra banda, Maria Alba Peña s'ha mostrat crítica amb el consistori perquè algunes escoles bressol hagin arrencat el curs sense tenir complet el planter de docents. Finalment, Joan Lobo i Eduardo Ruiz han fet ambdós precs relatius a la mobilitat del municipi, com incloure plataformes per pujar als autobusos públics o modificar certs recorreguts i parades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem