Sant Cugat demana la flexibilització en l'obtenció de papers per a persones migrades

Les mesures que proposa el Ple sobretot afecten aquelles persones que estiguin en major situació de vulnerabilitat

El Ple municipal ha aprovat amb els vots a favor de CUP-PC, CDC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC, i les abstencions de PP i C's, una moció que sol·licita a les administracions competents a flexibilitzar, entre d'altres, les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres. S'ha compromès també a reclamar a les administracions competents l'informe positiu d'arrelament social per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat.

Mireu les imatges del ple municipal

"És una moció que fa justícia a anys de maltractament a les persones migrades", ha assenyalat el regidor de la CUP-PC, Dimitri Defranc. A través de la moció el Ple demanarà a l'Estat que respecti l'atorgament de l'arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d'un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat. "Els permisos de residència haurien de ser un dret, no un concurs", ha defensat la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

La moció també insta a les administracions competents a emetre certificats d'esforç d'integració i l'informe positiu d'arrelament social de manera automàtica, sempre i quan no existeixi cap impediment, per a aquelles persones més vulnerables, i que el govern espanyol atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin aquest certificat d'esforç d'integració.

Finalment també sol·licita la supressió de les taxes per a la realització de tràmits d'estrangeria que afectin persones amb vulnerabilitat, persones que vénen determinades pels serveis socials de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem