Sant Cugat reinicia els tràmits perquè Torre Negra sigui sòl no urbanitzable

El consistori vol suspendre l'últim Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per Núñez i Navarro

Sant Cugat reiniciarà els tràmits perquè el sector de Torre Negra sigui declarat sòl no urbanitzable ordinari. D'aquesta manera, l'equip de govern portarà al Ple municipal del mes de juny l'inici del projecte de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) amb l'objectiu de suspendre l'últim Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per Núñez i Navarro.

Un PAU que Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, qualifica de "disbarat urbanístic" i que s'ha presentat després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lant la classificació del sector com a sòl no urbanitzable ordinari.

Una sentència que es coneixia ara fa un mes i que tomba la modificació del PGM que l'Ajuntament de Sant Cugat va tirar endavant el 2012 per passar els terrenys d'urbanitzables no programats a no urbanitzables.

La sentència no és ferma, per tant els terrenys segueixen sent no urbanitzables, i el Consistori ja ha anunciat que presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem. La sentència és el resultat d'un recurs presentat pel grup Nuñez i Navarro, propietaris de bona part dels terrenys de Torre Negra, contra la modificació del PGM.

És un nou episodi de la batalla judicial entre Nuñez i Navarro i petits propietaris de Torre Negra contra l'Ajuntament de Sant Cugat. Els primers, defensen els seus drets d'urbanització, mentre que el segon fa anys que lluita per a la preservació de l'entorn. Les sentències judicials han anat en els dos sentits, tot i que les dues últimes decisions han estat favorables als interessos dels propietaris.

A més, fa tres mesos, el Tribunal Suprem va deixar definitivament fora del Parc de Collserola tot l'entorn de Torre Negra. L'argument va ser que "l'espai no té elements naturals representatius, singulars, fràgils, amenaçats o d'especial interès ecològic, científics, paisatgístic, geològic o educatiu".

Llavors, el govern municipal de Sant Cugat es va mostrar molt tranquil i va assegurar que aquesta decisió no afectaria la qualificació dels sòls de Torre Negra com a no urbanitzables. Tot i això, l'oposició va mostrar la seva preocupació pel cas

D'altra banda, a la tardor del 2015, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre a tràmit un recurs presentat per Núñez i Navarro contra la negativa que el Ple municipal de setembre del mateix any va fer a una proposta seva per fer 3.000 pisos a Torre Negra.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem