ERC-MES lamenta que no s'hagi prioritzat "l'estabilitat necessària" per a la ciutat

La formació exigirà el compliment del pressupost aprovat el 22 de desembre

ERC-MES Sant Cugat celebrava aquest divendres, 20 de gener, una assemblea extraordinària per debatre amb la militància el nou escenari local després del pacte entre Convergència i el PSC que suposa la incorporació del socialista Pere Soler a l'equip de Govern.

"S'ha prioritzat una entrada a govern davant una estabilitat que és el que necessita la ciutat", ha lamentat Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES, assegurant que era "una estabilitat que es tenia amb els acords d'estabilitat pressupostària", i lamentant que aquesta sigui una "mala decisió", ja que "quan una decisió política no la pots explicar a la ciutadania, aquesta és una mala decisió".

Durant l'assemblea es va definir l'estratègia del grup municipal en el nou escenari. "Nosaltres seguirem defensant el compromís adquirit amb la ciutadania quan es va constituir aquest nou mandat i, per tant, el que farem primer és exigir el compliment del pressupost aprovat el 22 de desembre, perquè malgrat que s'hagi trencat l'acord, el pressupost és el que és. I nosaltres, des d'una altra posició, exigirem el compliment d'aquest pressupost, perquè és un molt bon pressupost per a Sant Cugat", ha remarcat Ingla.

En aquesta línia, Ingla afirma que "continuarem defensant aquest projecte per la ciutat i fent una oposició responsable i constructiva com hem fet sempre, prioritzant sempre el benestar de les persones per sobre de qualsevol altra cosa".

Amb tot, Ingla ha lamentat que s'hagi "trencat la confiança" amb convergència amb l'entrada del PSC a l'equip de govern. "L'acord d'estabilitat pressupostària incloïa el compromís d'ambdues parts de què qualsevol cosa que alterés la relació signada es parlaria, i no s'ha complert", remarca Ingla, afegint que "hem vist que els acords, quan s'incompleixen, fan que es perdi la confiança i és difícil recuperar-la".

Un fet que, ha assegurat, "pesarà a partir d'ara en el futur de la nostra acció al Ple". Amb tot, garanteix que "el nostre compromís és amb la ciutadania, i farem el que calgui per ser coherents en aquest sentit". Ingla també recorda que "per ERC-MES, el que és més important en aquest moment és ser capaços d'explicar per què fem les coses i demostrar coherència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem