L'oposició analitza el pacte de govern entre convergents i socialistes

El PP celebra que "ERC-MES deixi de condicionar el govern"

El panorama polític a Sant Cugat ha canviat els últims dies amb el pacte de govern entre els grups municipals de Convergència (PDECat i Demòcrates) i PSC i que ha suposat que el regidor socialista Pere Soler passi a ser tinent d'alcalde. Així, el nou tripartit santcugatenc compta amb 12 regidors i es queda a un de la majoria absoluta.

Els partits de l'oposició analitzen aquest nou escenari polític. La majoria d'ells es mostra crític amb la sociovergència, tot i que el PP celebra que "ERC-MES deixi de condicionar" el govern.

CUP-PC

Nuria Gibert (CUP-PC) FOTO: Artur Ribera

La formació anticapitalista s'ha mostrat molt crític amb el PSC per haver tancat un acord de govern amb Convergència. "El que li cal a aquest poble no són cadires, el que li cal aquest poble és una forta oposició", ha sentenciat la CUP a través de Facebook.

Els independentistes lamenten que l'entrada al govern dels socialistes és "una oportunitat perduda" després de "28 anys de govern de Convergència". "És la perpetuació del govern d'aquesta ciutat, i tot per una cadira i sortir a les fotos", afegeix.

C's

Els tres regidors de Ciutadans al ple municipal de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

El grup taronja s'ha sumat a les crítiques al nou acord de govern assenyalant als socialistes santcugatencs per "haver renunciat als seus principis" per un "preu tan baix". "El PSC porta molts mesos flirtejant amb Convergència i ha deixat de ser oposició des de fa temps", denuncia Ciutadans a través d'un comunicat.

A més, l'agrupació política també assegura que se li ha fet "un càrrec a mida" al regidor socialista, ja que l'àrea de Polítiques Comarcals no existia fins ara.

ERC-MES

Villaseñor, Ingla i Gómez, regidors d'ERC-MES al ple municipal de Sant Cugat FOTO: Cedida

Els republicans van ser els primers a reaccionar a l'acord de govern entre socialistes i convergents, ja que tenen signat un pacte d'estabilitat pressupostàrria amb Convergència. La primera resposta va ser donar per trencat aquest pacte. "Convergència ha trencat l'acord en el moment que ens comunica que Soler entra formar part del govern de la ciutat", va justificar ERC-MES.

Els independentistes també van mostrar la seva preocupació davant la proliferació de la sociovergència: "Un gir complicat al conjunt del territori, s'estan fent acords entre el PSC i Convergència i ha coincidit amb les declaracions que va fer Conesa del referèndum".

ICV-EUiA

Regidors d'ICV-EUiA al ple de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

La formació ecosocialista titlla l'acord de govern d'"estrany" tot i no entrar a valorar si li sembla "bé o malament". "No acabo d'entendre el deliri de l'equip de govern per no tenir majoria absoluta, no era tan difícil anar arribant a acords", apunta la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

En aquest sentit, lamenta que "s'ha trencat" l'oportunitat d'influir des de l'oposició en l'acció de govern i critica que la possible unitat d'acció entre l'esquerra de Sant Cugat en determinades qüestions ja "no serà possible".

PP

Álvaro Benejam, regidor del PP FOTO: Artur Ribera

El Partit Popular és l'únic que no s'ha mostrat crític, d'entrada, amb el nou acord de govern a Sant Cugat i el seu portaveu, Álvaro Benejam, celebra que "ERC-MES deixi de condicionar l'equip de govern". "Volia tots els avantatges de governar, però sense cap responsabilitat, sense mullar-se", apunta sobre els republicans.

L'acord entre Convergència i el PSC, Benejam el valora amb "prudència", a l'espera de veure el tarannà del govern. Sobre algunes declaracions d'ERC sobre la possibilitat que ara el PP busqui acords més estables amb el govern sociovergent, Benejam ho nega: "Res més lluny de la realitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem