L'habitatge protegit, l'educació i la igualtat i el feminisme centren el ple de novembre

Durant el ple municipal s'han presentat 2 declaracions institucionals, 2 mocions institucionals i s'ha aprovat parcialment una moció de Junts per Sant Cugat

Sant Cugat comptarà amb una nova promoció habitatges de protecció oficial, precisament a Valldoreix, després que s'hagi notificat en el ple municipal de novembre, celebrat el dilluns 15. A més, durant la celebració del ple, s'ha aprovat el Pla d'igualtat, feminismes i LGBTI de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Així doncs, el municipi fa un pas endavant per construir aquests 56 nous habitatges amb l'aprovació de la modificació urbanística necessària per impulsar la construcció. La idea del projecte és que aquests habitatges vagin destinats a joves i que tinguin un calendari de dos o tres anys.

Més info: Valldoreix tindrà una promoció de 56 habitatges de lloguer protegit per joves

D'altra banda, durant el ple municipal, s'ha aprovat el Pla d'igualtat, feminismes i LGBTI de l'Ajuntament. Amb aquest pla, l'Ajuntament vol erradicar totes les formes de desigualtat i avançar cap a una societat més "justa, diversa i feminista".

Més info: El feminisme i la mirada LGTBI, protagonistes del nou Pla d'Igualtat de Sant Cugat

En el ple, a més, s'ha fet oficial que la fins ara regidora de Ciutadans Sant Cugat, Munia Fernández-Jordán, abandonava el partit taronja. A partir d'ara, Fernández-Jordán participarà en el ple com una regidora no adscrita, deixant a la formació política amb només 2 regidors.

Més info: Fernández-Jordán, nova regidora no adscrita del Ple Municipal

Infància, educació i violència vers les dones

Pel que fa a les declaracions institucionals, el ple de novembre ha comptat amb 2. Per una banda, Sant Cugat s'ha adherit al manifest per al Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb l'objectiu de comprometre's "no deixar ningú enrere". D'altra banda, el municipi també ha donat suport al manifest per al Dia Internacional contra la Violència vers les Dones amb la intenció de posar fi a aquesta mena de violències.

Més info: Sant Cugat es compromet a "no deixar ningú enrere" en l'educació

Més info: Sant Cugat es posiciona contra les violències masclistes

La infància i l'esport també han estat protagonistes en el ple municipal, i és que s'han presentat 2 mocions institucionals sobre aquests temes. Mentre la primera vol potenciar la pràctica de cal·listènia en el municipi, l'objectiu de l'altre és la celebració del Dia Universal de la Infància.

Més info: Unanimitat per donar més participació a infants i joves

Més info: Sant Cugat vol apostar per la cal·listènia amb la instal·lació de nous recintes

A més, Junts per Sant Cugat ha presentat una moció amb la intenció de posar fi a la repressió de l'estat espanyol i declarar persona non grata al santcugatenc Pablo Llarena. No obstant això, només alguns acords han estat aprovats i hi ha hagut intercanvi d'ideologies en la sessió plenària.

Més info: Sant Cugat promourà l'autodeterminació i l'amnistia del poble català

La Mirada, la brutícia i 2 expulsions en l'audiència pública

Finalment, durant l'audiència pública, els temes tractats han estat el retard de La Mirada, la brutícia dels carrers o la Zona de Baixes Emissions, entre altres, una audiència pública que ha acabat amb l'expulsió de 2 persones.

Més info: VÍDEO: Expulsades 2 persones del ple municipal per alterar la sala

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem