Junts per Sant Cugat s'ofereix a ERC i CUP per fer un govern "nítidament independentista"

"Aquest govern respon a una majoria i el Ple té una majoria independentista", respon l'alcaldessa Mireia Ingla

Carmela Fortuny, exalcaldessa i portaveu de Junts per Sant Cugat, s'ha ofert a Esquerra Republicana de Catalunya i a la CUP a formar un "govern nítidament independentista". "Fem un prec per la unitat. Sant Cugat és una ciutat amb una majoria independentista aclaparadora i es mereix un govern nítidament independentista", va afirmar durant el ple municipal d'aquest 21 d'octubre.

Així, Fortuny va proposar una "taula de diàleg i de treball" als dos partits independentistes per explorar la possiblitat d'arribar a un pacte de govern i deixar de banda l'acord actual entre ERC, CUP i PSC. "Els demanem la convocatòria d'una taula de treball i de diàleg, almenys per poder-ne parlar. Els avancem la nostra actitud: de generositat, de diàleg i de treball per construir a partir de grans consens", va afegir la portaveu. Fortuny va demanar als dos partits que es prenguessin un temps per "reflexionar".

"Aquest govern respon a una majoria i el Ple té una majoria independentista, és una evidència. Ho parlarem i ja els hi farem saber", va ser la rèplica de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

En context

Després de les eleccions municipals que va guanyar Junts per Sant Cugat, la formació va prioritzar un acord amb ERC. Davant la negativa dels republicans, Junts per Sant Cugat va provar de pactar amb el PSC. Els socialistes també ho van rebutjar i finalment el govern va quedar integrat per ERC, PSC i CUP.

Paral·lelament, Junts per Catalunya va tancar un acord de govern a la Diputació de Barcelona amb el PSC, amb Carmela Fortuny com a vicepresidenta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem