La renúncia de Brugarolas, la biblioteca central i la cessió a l'Ateneu, al ple

Aquest dilluns se celebra el ple municipal a l'ajuntament de Sant Cugat, l'últim abans de l'aturada de l'agost

La renúncia del tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, i el canvi de cartipàs que ha comportat és un dels temes principals del ple municipal de Sant Cugat, que se celebra aquest dilluns, 18 de juliol, a partir de les set de la tarda a l'ajuntament. A les 18.30 hores, com sempre, hi ha el torn de participació ciutadana perquè els santcugatencs puguin exposar públicament les seves queixes i preocupacions.

Així, la reformulació del govern municipal i el repartiment de funcions que fins ara ostentava Carles Brugarolas serà un dels primers punts que es tractarà. El ple de juliol també comptarà amb una moció institucional, ja que tots els partits acordaran aprovar una millora del manteniment al barri de les Planes arran d'una proposta d'ERC-MES.

L'àmbit urbanístic tindrà protagonisme també en el ple, com és l'inici dels tràmits per poder construir la biblioteca central al parc de Ramon Barnils. A més, s'aprovarà la cessió de la casa Jaumandreu a l'Ateneu i s'aprovarà una modificació per permetre les obres de remodelació del Teatre la Unió. També passarà per ple l'aprovació definitiva del Reglament de creació i funcionament del Registre municipal de Grups d’Interès i de lobbys.

Seguretat, educació i independència

A banda d'aquestes qüestions de despatx que han de passar pel ple, els partits polítics amb representació a l'Ajuntament presentaran una desena de mocions. La primera és una proposta de PP i Ciutadans per instar a la Generalitat a augmentar el nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat.

Una vegada més, la situació política de Catalunya i el procés independentista es debatrà al ple amb tres mocions relacionades. CUP-PC i Convergència donaran suport a La Marxa Som, una iniciativa popular per portar el debat del nou país a tots els pobles catalans. Els convergents i ERC-MES presentaran una moció per un nou país lliure de corrupció i, finalment, CDC presentarà un text de suport als encausats pel 9N, Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs.

Relacionades amb l'educació hi haurà dues mocions a debatre. Ciutadans demanarà la gratuïtat dels llibres de text en l'educació primària i secundària obligatòria i el PSC mostrarà el seu rebuig a les mesures anunciades per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

ERC-MES demanarà la creació  d’un Consell Editorial tècnic de la revista municipal i ICV-EUiA es posicionarà a favor de declarar Sant Cugat ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. Finalment, la CUP-PC presentarà una moció per a la creació d’una Casa de la Dona i una altra per mostrar el seu suport al “Sindicato andaluz de trabajadores” i al seu "militant injustament empresonat", Andrés Bódalo.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem