Tot a punt perquè L'Ateneu es traslladi a la Casa Jaumandreu

El ple municipal ratificava aquest 18 de juliol la cessió de l'espai a l'entitat santcugatenca

L'Ateneu de Sant Cugat es trasllada definitivament a la Casa Jaumandreu. Durant el ple municipal celebrat aquest dilluns, 18 de juliol, es ratificava la cessió de l'equipament municipal a l'entitat. Una cessió d'ús a precari, sense contraprestació econòmica, i que suposa que l'Ateneu assumeix el manteniment de l'edifici.

S'espera que a la tardor, al mes d'octubre, entri en funcionament l'Ateneu Santcugatenc a l'espai que havia ocupat la Policia Local del municipi, després que l'entitat deixi definitivament el seu actual emplaçament, a la plaça de Pep Ventura, aquesta setmana.

La cessió es va aprovar amb el suport de totes les formacions polítiques amb representació al ple, a excepció de Ciutadans, que es va abstenir.

Els representants de l'Ateneu estaven al ple. Margarida Cleris, presidenta de l'entitat, va agrair la cessió, perquè "tenim la sensació que vivim un moment històric" perquè es vota "la confiança del ple en la gestió ciutadana a través de les seves entitats".

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, va ratificar aquest moment històric perquè "hi ha petits moviments que poden fer canviar la història, o trobar equilibris en la manera de col·laborar en les entitats". "El més rellevant és que fruit d'aquest any de treball, hi ha uns objectius que compartim, com la cohesió social, el foment de la cultura", remarcava. Es tracta d'una entitat que "ha demostrat solvència i rigor en la gestió, suficient per gestionar aquest equipament municipal".

Pere Soler (PSC) apuntava que "hem d'ajudar les entitats per donar continuïtat al projecte que desenvolupen", i es mostraven crítics perquè "s'allarga excessivament en el temps el conveni; deu anys són massa", fent referència al fet que un equipament que havia guanyat la ciutat ara es torna a perdre. Per la seva banda, Roser Casamitjana (ICV-EUiA) mostrava el suport, "en primer lloc, per la situació que s'ha donat, i en segon, per les peculiaritats de l'entitat" que "sempre ha estat al servei de la ciutat".

Mireia Ingla (ERC-MES) subscrivia les paraules de Cleris, i ratificava que "sou un referent a la ciutat", i agraia a l'entitat que els hagi informat de tot el que ha passat i s'ha fet per arribar a aquesta situació. Sergio Blázquez (Ciutadans) els felicitava pel trasllat, però apuntava que s'abstindrien perquè "heu de fer unes inversions i a la darrera comissió informativa no se'ns en va facilitar el detall".

Ignasi Bea (CUP-PC) remarcava que "sempre que una entitat es queda sense espai es genera incertesa, i és un moment molt dur", i "us volem desitjar que en aquests deu anys continueu creixent".

Mireu les imatges del ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem