La liquidació del pressupost centra el ple municipal

El ple municipal ha aprovat 4 mocions diferents i ha donat compte del pressupost del 2022

La liquidació del pressupost municipal del 2022 ha centrat bona part del debat en la sessió plenaria d'aquest dilluns, 20 de març. De fet, aquesta qüestió ha centrat l'actualitat les últimes setmanes a Sant Cugat. Primerament, va ser Junts que va denunciar un "forat" en el pressupost municipal, mentre que el govern va negar el forat, però sí que va explicar que el pressupost es tancaria amb un dèficit de 3,6 milions, la qual cosa s'ha explicat aquest dilluns en el ple. A més, el govern va anunciar un pla per recuperar els ingressos i va demanar a les àrees del consistori retallar 7,7. Amb aquests antecedents, ja es preveia que aquest punt seria un dels complicats en el debat, de fet, hi ha hagut picabaralla entre el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, i el regidor de Junts, Carles Brugaroles, quan Soler ha retret a Junts el model de ciutat que defensa i els ha acusat de ser corruptes, tot i que després ha matizat les paraules. Llegeix la crònica. 

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat registra un "desfasament" de 16 milions d'euros

A més, en aquest ple s'han fet dues modificacions de pressupost. Una ha estat una injecció de capital d'1.500.000,00 € a Promusa. D'altra banda, l'altra modificació del pressupost de l'exercici 2023 és d'1,16 M€ destinats a les subvencions de les entitats, així, s'aconsegueix igualar la quantitat que es va destinar l'any 2022 que va ser 1,6 M€, segons explica l'Ajuntament.

El govern també ha portat a aprvació el nou reglament per atorgar les prestacions econòmiques de serveis socials. 

Més info: Sant Cugat crea un reglament per a l'atorgament de prestacions socials

Pel que fa a les mocions hi ha hagut dos textos institucionals. Així, el ple municipal del mes de març ha aprovat una moció institucional per prevenir la ciutadania sobre les ciberestafes.L’acord inclou realitzar, amb l’assessorament dels Mossos d’Esquadra, una campanya “massiva i domiciliària” abans del primer semestre del 2023 per informar sobre què és la ciberestafa i com prevenir-la.  Aquest és un dels delcites que afecta més la ciutat i en general Catalunya. 

Més info: Els delictes a Sant Cugat pugen durant el 2022: furts i estafes, els principals problemes

Més info: Sant Cugat es conjura contra les ciberestafes

Al ple de març també s’ha aprovat una segona moció institucional per fomentar el lleure de qualitat per a les persones amb discapacitat. L’acord preveu “oferir espais de participació a les joves del municipi per tal de poder fer-los protagonistes de les propostes de lleure que es proposen per al col·lectiu” i “assumir des de l’Ajuntament, la gestió i organització de les discoteques en sessions dirigides a aquest col·lectiu”.

Més info: Sant Cugat es compromet a fomentar el lleure per a les persones amb discapacitat

Pel que fa a les mocions dels grups s'han aprovat les dues propostes, totes dues a instàncies de Junts. La primera per aconseguir un 10% d'habitatge assequible a la ciutat, s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C's i la regidora no adscrita, que hi ha votat en contra. L'altra moció ha posat de manifest la voluntat del ple que es finalitzi la ronda nord, que s'ha aprovat amb els vots a favor de Junts , PSC, C's i la regidora no adscrita. ERC i CUP hi ha votat en contra.

Més info: El govern i Junts, de la mà per aconseguir un 10% d'habitatges de lloguer assequible

Més info: El Ple Municipal dona suport a la finalització de la via B-40

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem