Les obres de La Mirada, el manteniment de l'arbrat i la seguretat centren el ple

Durant el ple municipal s'ha aprovat una moció per reclamar el traspàs de Rodalies Renfe i una altra per enfortir l'ús del català a Sant Cugat

La construcció de l'edifici de l'escola La Mirada començarà a ser una realitat ben aviat, i és que el ple municipal ha aprovat l'adjudicació de les obres, en la sessió d'octubre celebrada el dilluns 17 a La Unió Santcugatenca. A més, durant aquest ple municipal, s'ha aprovat la pròrroga del contracte de conservació i manteniment de l'arbrat públic i s'ha rebutjat una moció que buscava elaborar un pla en contra de l'ocupació il·legal.

L'Escola La Mirada ha fet un pas endavant en la construcció del seu edifici, i és que durant el ple municipal s'ha aprovat l'adjudicació de les obres de construcció. Amb això, tot i que encara queden per dirimir les demandes judicials de les entitats ecologistes que volen frenar la construcció del centre al Bosc de Volpelleres, les obres han estat adjudicades a UTE ARNO, única empresa que s'ha presentat al concurs.

Més info: Pas endavant per La Mirada: adjudicades les obres de construcció

Un altre aspecte important que s'ha aprovat en aquest ple municipal ha estat la pròrroga del contracte de conservació i manteniment de l'arbrat públic per un any més. Així doncs, aquesta pròrroga té un cost de més de 800.000€ amb l'objectiu de conservar i mantenir els més de 55.000 arbres urbans.

Més info: Sant Cugat destina 808.000 euros pel manteniment dels arbres durant un any

El cas Lubrizol ha estat també un dels protagonistes del ple municipal, i és queuna sentència ha donat la raó a l'Ajuntament de Sant Cugat, que es va oposar a l'autorització ambiental que la Generalitat va atorgar a l'empresa química. A més, s'ha anunciat la data en la qual s'il·luminarà Sant Cugat amb els llums de Nadal.

Més info: Ja hi ha data per l'obertura dels llums de Nadal, que serà més tard

D'altra banda, el ple municipal ha fet un pas endavant per homenatjar les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura a través d'una declaració institucional. A més, amb una moció institucional, a proposta de l'ADAEC, per visibilitzarà l'endometriosi, una malaltia que pateix una de cada deu dones.

Més info: Unanimitat del Ple municipal per homenatjar les víctimes de la Guerra Civil i dictadura

Més info: Sant Cugat visibilitzarà l'endometriosi i les persones que la pateixen

Pel que fa a les mocions, el Ple Municipal ha aprovat una moció amb l'objectiu de reclamar el traspàs de Rodalies Renfe, proposada per Junts per Sant Cugat. El propòsit d'aquesta moció és completar el traspàs del Servei de Rodalies Renfe i les infraestructures d'aquest servei, amb el compromís d'efectuar la transferència del dèficit tarifari per tal que la Generalitat pugui gestionar-lo directament.

Més info: L'Ajuntament exigirà a l'Estat les inversions en Renfe i el traspàs del servei

Durant el ple municipal també s'ha aprovat una moció per enfortir l'ús del català a Sant Cugat, proposada també per Junts per Sant Cugat. La moció demana vetllar pel compliment i el desplegament del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, a més d'apostar pel català en la cultura.

Més info: Una comissió farà seguiment de l'aplicació del Reglament per a l'ús de la llengua catalana

La seguretat, però, ha estat un punt que ha creat controvèrsia en aquest ple municipal, i és que l'equip de govern ha tombat una moció presentada per Ciutadans de Sant Cugat amb l'objectiu d'elaborar un pla en contra de l'ocupació il·legal. A més, en una altre moció presentada per la formació taronja que tenia com a propòsit reforçar la seguretat ciutadana, l'equip de govern ha presentat 15 esmenes per aprovar, de manera unànime, la moció. També ha estat rebutjada una moció per augmentar els recursos a les entitats del tercer sector social.

Més info: Sant Cugat aposta per millorar la xifra d'agents de la policia i les seves condicions

Finalment, durant l'audiència pública, la construcció de l'Escola La Mirada ha estat la gran protagonista, i és que han participat grups ecologistes amb l'objectiu evitar la construcció de l'escola com famílies d'alumnes, les quals han demanat un calendarització de les obres de l'edifici.

Més info: Les famílies de La Mirada es troben amb les entitats ecologistes a l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem