Suport a la regidora d'Educació i al camí de Sant Jaume, al ple municipal

Durant el ple del mes de gener s'han aprovat dues mocions, se n'han rebutjat tres i se n'ha retirat una

El ple municipal del mes de gener ha tingut una durada de tres hores justes, des de les tres a les sis de la tarda. Un ple atípic ja que la part destinada a aprovar i donar compte de l'obra de govern ha durat menys que la part destinada a les mocions dels grups municipals. Així, en aquest ple s'han aprovat només dues mocions de les 6 presentades, se n'han rebutjat 3 més i una ha estat retirada. 

De les mocions aprovades, la primera ha estat una proposta de VOX per minimitzar l’impacte en higiene i salubritat de les excrecions dels animals de companyia a la via pública, que ha tingut  els vots a favor de Junts, PP i Vox; i el vot en contra d’ERC, PSC, CUP i En Comú Podem. Una proposta on els dos socis de govern han tornat a votar per separat. Entre altres, l’acord inclou que l’Ajuntament engegui una “campanya pedagògica amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar els propietaris d'animals de companyia sobre la importància d'aquests de salubritat i higiene per mantenir un entorn urbà sa i net per a tota la comunitat”.

Més info: Sant Cugat busca sensibilitzar sobre els riscos dels excrements de gossos a la via pública

La segona moció aprovada ha sigut de suport al Camí de Sant Jaume, una proposta del PP que ha tingut el suport unànime de tots els regidors del ple. Així es crearà un pla de dinamització i promoció del Camí de Santiago / Sant Jaume al seu pas per Sant Cugat. Entre d’altres mesures, aquest pla ha de contenir accions com la conservació i millora dels senyals del Camí assegurant-ne la visibilitat i bon estat de conservació, així com la promoció de Sant Cugat “com a lloc estratègic de pas del Camí de Santiago / Sant Jaume, desenvolupant campanyes de promoció i difusió que destaquin el nostre municipi com un lloc significatiu al Camí, fomentant el turisme i la visita de pelegrins”.

Més info: Pas endavant de Sant Cugat per fomentar el Camí de Sant Jaume

Una de les mocions que no ha tirat endavant ha sigut la proposta d'En Comú Podem per tal de crear una Comissió Informativa especial sobre la regidora d'Educació, després de la polèmica que es va crear arran d'uns correus que Ardid va enviar als centres escolars demanat que no es posicionessin en el conflicte a Gaza. Els comuns plantejaven una moció per crear una comissió especial sobre la regidoria d'Educació i han qualificat l'actuació d'Ardid de "greu" i un "clar abús de poder". PSC i CUP s'han sumat a la proposta d'En Comú Podem. Tot i això, no ha tirat endavant pel rebuig del govern (Junts i ERC), el Partit Popular i VOX, que han defensat l'actuació de la regidora.

Més info: El govern (Junts i ERC), PP i VOX defensen l'actuació de la regidora d'Educació sobre Gaza

El debat sobre el transport públic a Sant Cugat ha tornat a estar sobre la taula, amb una moció del PSC, que demanava al govern continuar treballant amb els convenis amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'objectiu de renovar la flota d'autobusos i modificar la línia i les parades. La moció ha estat ben rebuda pel PP, la CUP i En Comú Podem, els quals han demanat, entre altres, millorar el pas de freqüències, incloure en els grups de treball als col·lectius usuaris del transport públic o instal·lar lavabos autorentables en certs punts del recorregut per conductors i usuaris. La moció, a part de rebre, l'abstenció de VOX, ha estat rebutjada per l'equip de govern, qui ha retret al PSC que deixés "entreveure que el canvi d'autobusos i la modificació de parades és tan fàcil, quan no és una competència municipal".

Més info: El govern retreu el PSC que presenti una moció sobre el transport públic

El ple municipal també ha rebutjat la petició de VOX de restaurar la placa commemorativa del Pi Bessó, ubicat a l'Arrabassada, per recordar els assassinats de la Guerra Civil. L'equip de govern ha explicat que ja s'està treballant en la renovació de la placa i que per això no recolzaran la moció, mentre que el PP Sant Cugat ha acusat a VOX de copiar-los la moció i ha demanat cortesia entre els grups municipals.

Més info: El govern explica a VOX que la placa commemorativa del pi bessó ja està en restauració

Durant el ple municipal, la CUP ha acabat retirant una moció per fer habitatge públic a Sant Cugat per les esmenes del Govern. L'objectiu dels cupaires era garantir el 30% d'habitatge protegit a les noves promocions d'habitatge i rehabilitacions integrals, no obstant això, el grup municipal ha acabat retirant la seva moció en considerar que les esmenes de l'equip de govern canviaven el sentit de la moció.

Més info: La CUP retira una moció per fer habitatge públic a Sant Cugat per les esmenes del Govern

A més, el govern municipal de Sant Cugat va anunciar que el curs vinent La Mirada comptaria amb una cuina pròpia i que la recerca del local està avançada.

Més info: La Mirada tindrà cuina pròpia el curs vinent, segons el govern

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem