Desestimat el recurs de l'ADENC contra la licitació de la construcció de la Mirada

El Tribunal Català de Contractes no admet el recurs per falta de legitimació

El Tribunal Català de Contractes ha desestimat el recurs de l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) contra la licitació per la construcció de la Mirada. El TOT ha tingut accés a la resolució del tribunal que inadmet el recurs "per manca de legitimació", de fet, en el seu moment l'Ajuntament ja va al·legar que l'ADENC no era part implicada en el procés de licitació i es va mostrar convençut que el recurs no tiraria endavant. Tot i això, no imposa cap sanció al demandant per no suposar-li mala fe. El tribunal dona per acabada la via administrativa per aquesta qüestió, ja que no és possible presentar recurs. (Més endavant, més informació).

Més info: Adenc denuncia "irregularitats" en el procés de licitació de La Mirada

El passat mes de març es va modificar el pressupost per les obres de construcció de la Mirada per 9,7 milions, després que la primera licitació quedés deserta per falta d'empreses que es presentessin al concurs. Ara es preveu que el maig s'aprovi la licitació definitiva. 

Més info: L'escola La Mirada es torna a licitar per 9,7 milions, un 15,32% més

Ara, queda per resoldre un recurs contenciós administratiu que també va presentar l'ADENC contra el planejament.

Més info: El TSJC accepta el recurs d'ADENC contra la construcció de l'Escola La Mirada

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat la decisió a les xarxes. 

 

La història de la Mirada 

L'Escola La Mirada es va posar en marxa en mòduls prefabricats el 2016. Des de llavors, s'han incomplert compromisos i calendaris, generant molta indignació i preocupació entre les famílies. La comunitat educativa de La Mirada s'ha manifestat en diverses ocasions per denunciar la seva situació. L'anterior govern de Convergència va situar la posada en marxa de l'edifici definitiu pel 2019, cosa que mai es va complir.

Amb l'entrada del govern d'esquerres, l'alcaldessa Mireia Ingla va anunciar que s'havia trobat un informe negatiu de Protecció Civil que impedia la construcció de l'escola a la ubicació prevista, per la proximitat amb les vies del tren, i va assenyalar l'anterior gover per "una errada monumental". Així, es va haver de refer el projecte i reiniciar els tràmits urbanístics. La nova data que va donar va ser que l'edifici estaria llest per l'inici del curs 2023-2024..

Però a principis de novembre, es va conèixer un nou retard, que l'equip de govern actual va atribuir a "l'envergadura del projecte". La nova data que es va anunciar va ser pel gener de 2024.

Tota aquesta història ha provocat la indignació i malestar de les famílies, algunes de les quals podran veure com els seus fills han estudiat tota l'etapa de primària en mòduls prefabricats. Després de l'últim anunci, l'Associació de Famílies d'Alumnes va organitzar tota una setmana de mobilitzacions per denunciar les mancances que patien actualment, com la falta d'espai o d'equipaments com gimnàs i biblioteca.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem