Diversos santcugatencs tornen a queixar-se pels sorolls d'una discoteca

Les xarxes socials s'han omplert, aquesta nit, de queixes pels sorolls que arriben d'alguna de les discoteques de Sant Cugat

Diversos veïns de Sant Cugat han tornat a queixar-se, a través de les xarxes socials, dels sorolls que arriben d'alguna de les discoteques situades a la zona de Can Solà. 

Des del barri de Sant Francesc-Monestir fins a la zona de l'estació, han estat diverses les persones que han compartit el seu malestar.

Tot i que des que havia acabat la temporada d'estiu, les queixes en aquest sentit s'havien acabat, el TOT ha parlat amb un veí que afirma que "aquest soroll passa cada cap de setmana. No ha canviat res des que va acabar l'estiu".

Precisament, aquest veí, que prefereix que no es digui el seu nom, va decidir sortir al carrer a quarts de cinc de la matinada d'aquest diumenge, 18 de desembre, per mirar d'esbrinar d'on provenia el soroll. 

Tal com ell detalla, des de l'estació, per la zona on ell viu fins a la zona de Can Solà el soroll va en augment. De fet, seguint el ritme de la música i el soroll, aquest santcugatenc ha arribat davant la Carpa de Sant Cugat, situada al recinte del Set Ball. 

Des d'allà mateix va trucar a la Policia Local de Sant Cugat, qui li va afirmar que havia rebut diverses trucades, com cada cap de setmana. Després, va trucar a la Policia Local de Cerdanyola, ja que la Carpa depèn del municipi veí. La resposta que va rebre va ser que rebien molt poques trucades de queixes en aquest sentit. 

Vídeo enregistrat per un veí des de diversos punts del municipi aquesta matinada. (Per escoltar bé el tros final, enregistrat des del centre del poble, cal posar-se uns auriculars).

Un conflicte que ve de lluny i que no sé sap ben bé d'on sorgeix:

La problemàtica del soroll, juntament amb la de l'incivisme al barri del Monestir, es destapava aquest mes d'agost, quan davant les reiterades queixes dels veïns, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomenechdemanava una reunió amb el seu homòleg a Cerdanyola per tal de mirar de reduir l'impacte sonor que ve de la Carpa del Sant Cugat.

 

 

Dos dies després, el 5 d'agost, l'Ajuntament de Cerdanyola afirmava que "les sonometries realitzades per inspectors municipals a la Carpa  es trobaven dins dels límits permesos".

 

 

Aquell mateix cap de setmana, diumenge 7 d'agost, una veïna de la zona feia arribar al TOT dos vídeos en els quals se sentia perfectament la música que arribava, fins a casa seva, i, suposadament, procedia de la Carpa.

 

 

Tot i això, després de les vacances d'estiu, els veïns del barri de Sant Francesc-Monestir, van engegar una campanya per tal de demanar a l'Ajuntament que actués contra l'incivisme que hi ha al barri derivat de l'oci nocturn i prefereixen no assenyalar directament a la Carpa i esperar a comprovar quin de tots els locals d'oci nocturn de la zona provoca tan soroll.

 

 

El passat mes d'octubre Sant Cugat i Cerdanyola es comprometien a solucionar el soroll que procedia de la Carpa. Unes afirmacions que van molestar molt al responsable de la instal·lació, Jordi Grau, ja que considerava "increible que ens adjudiquin el soroll a nosaltres quan no s'ha demostrat en cap moment que fos la Carpa. S'han fet sonometries i totes han donat favorables a la Carpa. S'han fet des de casa dels veïns, des dels terrats, des de les finestres, des de fora de la Carpa, totes han estat favorables". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem