Més de 100 animals recollits als carrers de Sant Cugat el 2016

Des de principi d'any, el Servei Municipal de Recollida d'Animals n'ha pogut retornar 81 als seus propietaris

El Servei Municipal de Recollida d'Animals, que a Sant Cugat ofereix Olescan, ha recollit, fins al 30 de juny de 2016, 106 gossos i gats als carrers de Sant Cugat. Una xifra que va camí de superar la del 2015 quan, al mes d'octubre, se n'havien recollit 113.

Dels 106 animals recollits fins a la data, 81 han pogut ser retornats als seus propietaris, i 9 han estat donats en adopció. Dos més han rebut l'eutanàsia per motius sanitaris (dos gats atropellats), i la resta esperen la seva oportunitat als refugis d'animals de què disposa Olescan.

Amb l'arribada del període de vacances, són nombroses les campanyes que s'engeguen per evitar l'abandonament d'animals. I és que, sí be és cert que la majoria dels gossos que es recullen als carrers s'havien perdut o escapat, també n'hi ha una bona part que són abandonats pels seus propietaris.

Fer vacances amb els gossos

Cal planificar les vacances tenint en compte el gos  FOTO: Lali Puig

Una bona opció és planificar les vacances comptant amb el gos com el que és: un membre més de la família. Per fer-ho, cal tenir una sèrie de factors en compte. El més important és assegurar-se que al lloc de destí els animals són admesos. Actualment hi ha nombrosos establiments que admeten mascotes. Des de càmpings fins a hotels, així com pàgines web especialitzades que proposen activitats per gaudir de les vacances amb el gos.

Per moure's per Catalunya i l'estat espanyol, no fa falta cap document extraordinari, més enllà dels documents habituals del gos, i la seva targeta sanitària.

Si es viatja dintre de la Unió Europea, és necessari disposar del Passaport europeu caní, tant per a gossos, gats com fures, que el fa el veterinari després de fer-li una revisió. Per aconseguir-lo, cal que l'animal porti el xip i tingui les vacunes al dia, a més de pagar les taxes pertinents. Igualment, s'aconsella consultar quins requisits posa cada país per accedir-hi amb animals.

A més, per evitar ensurts, i que el viatge no resulti estressant ni traumàtic per l'animal, cal preparar el gos abans d'iniciar el viatge.

Consells per viatjar amb animals

Cal preparar el gos per al viatge  FOTO: Artur Ribera
  • Banyar-lo per evitar que molestí amb l'olor a altres passatgers.
  • No mostrar nerviosisme mentre es prepara el viatge. Transmetre tranquil·litat.
  • Si s'ha de viatjar amb avió, reduir la quantitat de menjar el dia abans, i donar-li prou aigua, així com un àpat lleuger abans d'entregar-lo a la companyia aèria.
  • Consultar amb el veterinari per si és necessari medicar-lo per evitar el mareig.
  • Cal acostumar-lo a estar dins una gàbia, perquè estigui tranquil i còmode durant el viatge.
  • Incorporar la manta o el seu coixí, així com la seva joguina preferida, dins la gàbia en la qual viatjarà.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem