Sant Cugat aposta per un protocol contra la transfòbia a les escoles

El Ple Municipal vol evitar, d'aquesta manera, l'assetjament escolar per identitat o expressió de gènere

Sant Cugat ha aprovat elaborar un protocol educatiu per a la plena normalització dels menors transexuals i intersexuals, i contra la transfòbia i l'assetjament escolar per identitat o expressió de gènere.

Ho feia durant el Ple Municipal d'aquest dilluns, 15 de febrer, i mitjançant una moció institucional amb la qual es vol instar a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a què desenvolupi un protocol específic en l'àmbit educatiu sobre l'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere.

Igualment, mentre la Generalitat no el desenvolupi, serà l'Ajuntament que reculli les necessitats que exposin els consells escolars dels centres educatius en aquesta matèria per tal de valorar i oferir el suport específic que necessitin els centres.

Una moció que ve donada després que les entitats que treballen en defensa dels drets LGBTI+ hagin constatat que més de la meitat dels i les menors LGBTI+ pateixen assetjament escolar a les aules per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Ja al mes de gener, el Ple Municipal acordava desplegar i donar compliment a la Llei 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fixar mesures per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Tot plegat, després que la ciutat se sumés al condol per la mort d'Alan, el jove transsexual de 17 anys, i veí de Rubí, que hauria patit assetjament escolar a diferents centres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem