Excitació nacional

Reconec que aquests dies, com li vaig dir a un bon amic, estic nacionalment excitada

Mai abans havia viscut una catarsi col·lectiva de dos milions de persones sentint, cridant i emocionant-se pel mateix desig que tinc jo: la llibertat.

Sovint he sentit cert pessimisme envers un país, el nostre, que malgrat tenir grans fortaleses, sovint ha hagut d'abaixar el cap. Ara, he vist un poble que ha respost i a un President que ha agafat la responsabilitat, institucional, personal i política, de fer de Catalunya, el proper Estat d'Europa.

Com la que jo tinc, entenc l'excitació nacional com a col·lectiva. Ara bé, cal treballar de manera intel·ligent, serena i pausada, per fer les coses correctament i construir el nostre futur Estat.

Ens calen estructures d'Estat, perquè no en tenim (recaptació d'impostos, per exemple) i el més important, cal veure com articulem legalment un referèndum que Espanya considera del tot il·legal.

Són massa obstacles per a un camí que, certament, no serà fàcil, però que, per primera vegada, tinc l'excitant sensació que hem començat, tots plegats, a avançar.

Mai abans havia pensat, com va dir l'alcaldessa el #11s2012 que "tot està per fer i tot és possible".
Companys: depèn de tots nosaltres!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem