Sóc del país del Linked-in

De ben segur que estem vivint moments difícils -n’he parlat diverses vegades en aquesta columna- i potser el símptoma més evident i sagnant són les cruents dades de l’atur. Joves acabats de llicenciar que no troben espai, majors de 45 anys que després d’una vida dedicada a l’empresa han de plegar sense quasi la possibilitat de reinserir-se en el mercat de treball …

Trobar feina no és fàcil, però tenim un sistema eficaç de col·locació? L’administració s’ha dedicat, al llarg dels anys, a intentar creuar oferta i demanda. Primer l’Estat amb les oficines de l’INEM i ara el govern català amb les OTG i el SOC. Però en un món 2.0 on cada dia neixen plataformes que ens connecten a persones amb gustos, interessos i necessitats iguals, no caldria repensar la gestió, la plataforma, el sistema? Ho dic perquè pot passar com a Correus, que el propi esdevenir dels temps et deixi com una “estampeta del passat”.

Felicito RAC1 per la reeixida iniciativa de La Borsa de Treball d’El Món amb l’objectiu no tant de garantir feina sinó d’oferir una possibilitat de trobar-ne. Més de 400 ofertes de feina i 2.000 currículums per aturats menors de 30 anys. La ràdio és un gran altaveu, una àgora – matinal o nocturna – on conflueixen milers d’orelles. Posem-les en contacte. Igualment el 'TOT' Sant Cugat i Cugat.cat han començat els darrers dies a oferir ofertes de feina. Benvinguda tota iniciativa.

A Sant Cugat, des de fa temps s’està intentant casar oferta i demanda negociant directament amb les empreses que s’implanten a la ciutat. En els darrers dies, l’alcaldessa ha anunciat també una rebaixa de l’IAE en les empreses que augmentin un 10% la seva plantilla amb gent a l’atur resident al municipi.

Un bon cop de timó. Potser no calen tants cursos d’ofimàtica i sí més iniciativa i empenta. Estic convençuda que tenim un munt de gent molt preparada i competent. La qüestió és si els actuals sistemes de col·locació estan preparats i són competents.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem