Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (3)

La película tracta d’una relació intergeneracional, on tenen més importància les semblances que les diferències

L’entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de 10 pel·lícules “en què les persones grans són les protagonistes”. Les recomanen perquè “lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d’aquesta etapa de la vida. Reproduïm els títols i les anem analitzant.

1. En el estanque Dorado

2. Amor 

3. El becari 

4. La teoria sueca de l’amor 

5. Nosotros en la noche 

6. Facunda

7. Cien días con la tata 

8. Notas de soledad 

9. Arrugues 

10.Up 

EL BECARI 

Una pel·lícula del 2015, que gira al voltant dels dos protagonistes, Jules, la jove fundadora i directora d’una empresa de moda (Anne Hathaway) i Ben, el veterà director de vendes jubilat i vidu (Robert de Niro), que entra a l’empresa com a becari. La nul·la relació inicial canvia quan Jules s’adona que Ben és més que un vell inútil i descobreix que és algú de qui pot aprendre, en qui pot confiar i fins i tot, estimar-lo i admirar-lo.

El punt còmic de la pel·lícula el protagonitzen els altres dos joves becaris que tenen a Ben per mentor i que els ensenya les bones pràctiques, com ser puntuals, organitzats, vestir bé o ser educats amb les dones. La directora, Nancy Meyers, insisteix en el dolor de la soledat, la pèrdua d’un ésser estimat, la necessitat d’estimar i ser estimat, el preu de l’èxit, el treball dur per mantenir l’estabilitat familiar, el no renunciar mai als somnis i aprendre de les persones grans, ja que tenen l’experiència del temps passat i coneixen les bases del futur.

Diu un crític que “la pel·lícula és una magnífica manera de passar dues hores agradables, amb una excel·lent interpretació de Robert de Niro i el meravellós somriure d’Anne Hathaway, que ens aporten una pila d’ensenyaments sobre la joventut actual i la maduresa de les persones grans.” 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem