Consells japonesos (1)

La cultura japonesa contrasta amb els valors occidentals, on tendim a viure amb estrès i sempre amb la sensació de no tenir tot el que necessitem

L'any 2021 Masaki Ishiguro va publicar el llibre "25 hàbits japonesos per viure millor". Japó és un dels països de primer nivell econòmic, empresarial i tecnològic i, al mateix temps gaudeix d'una serenor i una tranquil·litat que fan que la seva esperança de vida sigui de les més altes del món.

Anirem desgranant breument aquests 25 hàbits per si ens poden ajudar a viure millor.

Hàbit 1. Sigues amable amb els altres i valora l'altre.

L'amabilitat és una virtut que facilita les relacions interpersonals, fa que els conflictes es resolguin millor i que la vida sigui més fàcil i agradable. Ser amable significa ser afectuós, gentil, agradable, servicial, afable i, a poder ser, graciós, que no és el mateix que "fer-se el graciós". Però no és fàcil ser sempre amable.

Està demostrat que l'amabilitat és una actitud que s'encomana: amb una persona que ens tracta de forma amable, difícilment serem agressius o impertinents. Pensem quantes vegades preferim una determinada botiga més que una altra del mateix sector, perquè sabem que allà ens atendran amb amabilitat i cordialitat. Hi ha persones que sembla que a l'hora d'esmorzar s'hagin pres un tallat amb vinagre, perquè fins i tot a l'hora de dir "bon dia" ho fan amb un evident deix d'amargor i d'antipatia.

En canvi, n'hi ha d'altres que el primer que fan quan troben algú és somriure amablement, fins i tot encara que no el coneguin. El més probable és que les primeres, en el millor dels casos, rebin una resposta sèria i freda i, en canvi, les altres provoquin les ganes de complaure.

Com aquella persona amable que pregunta "Com estàs?" i l'altra, la de l'esmorzar de vinagre, li respon "Doncs tu tampoc fas bona cara, eh!".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem