Consells japonesos (15)

Els japonesos, valoren i estimen molt la qualitat

Avui revisem els hàbits 19 i 20 del llibre "25 hàbits japonesos per viure millor", de Masaki Ishiguro.

19. Busca sempre la qualitat

Quan va acabar la Segona Guerra Mundial i el Japó havia quedat destrossat, van voler reconstruir l'estructura econòmica del país i es van centrar en la "qualitat total" a les empreses, que tenia 2 eixos: la satisfacció dels clients i la satisfacció dels treballadors.

De la mateixa manera, podem traslladar la "qualitat total" a la nostra vida particular i ens fan una sèrie de recomanacions:

  • Escriu les teves metes perquè això farà que les tinguis més presents.
  • Crea un pla d'acció, per poder seguir la ruta de forma endreçada, ja que no tot es pot fer al mateix temps.
  • Has d'esforçar-te per fer mesurables els teus objectius. Si no, mai podràs seguir si avances de forma adient.
  • Preveu tot allò que necessites per a les accions que t'has proposat.
  • Analitza quines són les teves fortaleses i els teus punts flacs i mira d'aprofitar les fortaleses al màxim i enfortir les teves flaqueses.

20. Tingues una raó per viure

Per als japonesos, tothom ha de tenir un ikigai, que és una paraula que no té traducció literal, però  que vol dir el sentit de la vida, allò que estimem per damunt de tot, allò que ens fa ser bons, la nostra raó de ser, allò que fa que la vida valgui la pena i que cada dia ens anima a aixecar-nos.

Diuen que tothom té un ikigai, però cal buscar-lo i identificar-lo i el representen gràficament amb un diagrama on figuren 4 elements: allò que m'agrada, allò que sé fer bé, allò que els altres esperen de mi i allò que els altres em valoren i m'agraeixen. Quan aquests 4 elements es superposen haurem trobat l'ikigai.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem