Consells japonesos (10)

L'èxit és el resultat del creixement intern i aquest exigeix temps i preparació

Avui revisem l'hàbit 13 del llibre "25 hàbits japonesos per viure millor", de Masaki Ishiguro.

Sigues constant i pacient com el creixement del bambú.

Tots hem vist les imatges de japonesos amb una cinta de roba en el front. El treballador, l'estudiant, l'emprenedor o qualsevol persona responsable es posen aquesta cinta per manifestar la seva voluntat de reeixir en alguna activitat o projecte. És a dir, per a ells significa esforç, constància, perseverança i confiança en l'èxit. Acostuma a ser blanca, o vermella, o amb la bandera del Japó. Es fa servir per a les arts marcials i a la Segona Guerra Mundial els pilots la portaven, amb la voluntat de l'acompliment de la seva missió.

El bambú és la planta que creix més de pressa. Diuen que si t'asseus a contemplar-la, pots notar com creix, perquè pot allargar-se fins a un metre al dia. Però curiosament, si sembres una llavor de bambú, comprovaràs que durant set anys no apareix cap brot, com si la planta estigués morta. I no és culpa ni de la terra, ni de l'aigua, ni del clima, és perquè en els 7 primers anys la planta creix cap avall, engreixant les seves arrels i fent-les arribar a gran profunditat. D'aquesta manera després podrà créixer de pressa cap amunt i en 6 setmanes podrà arribar a fer fins a 30 metres.

L'aprenentatge d'aquesta comparació rau en la necessitat de preparar-se bé, amb constància i perseverança, si es vol aconseguir seriosament un objectiu. No és estrany que el bambú sigui tan fort i al mateix temps tan flexible, un veritable model de "resiliència".

Això que considerem normal i lògic, per exemple en la durada d'una bona carrera universitària, massa sovint no és admès per un bon percentatge d'estudiants que la deixen a mitges, abandonant per manca d'interès, per cansament en l'esforç, o per poca paciència, ja que voldrien palpar els resultats, que triguen a arribar.

Però també ens pot passar amb projectes més petits, que precisen un temps tranquil de planificació i de maduració, abans de llançar-se a cercar els resultats. Potser per això hi ha tant de fracàs en activitats que des del primer moment, se les veu poc pensades i molt precipitades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem