Consells japonesos (9 i 10)

Si relativitzes el problema trobaràs més fàcilment la solució

Avui revisem els hàbits 9 i 10 del llibre "25 hàbits japonesos per viure millor", de Masaki Ishiguro.

Hàbit 9: Simplifica, simplifica, simplifica

Cal aprendre a simplificar, prescindint o eliminant tot allò que reuneixi 3 condicions: que no ho necessitis, que no ho hagis fet servir en un any i que en realitat no t'aporti res positiu a la vida. Val més que ho donis, o ho venguis, o ho llencis, començant pels armaris, després la casa i finalment tot en la teva vida. Aprendràs també a comprar menys.

També podem simplificar el consum d'aparells tecnològics, d'informació, de televisió, de blogs, de xarxes socials, limitant-nos a allò que veritablement ens aporta quelcom positiu. D'aquesta manera ens serà més fàcil organitzar-nos bé el temps, portar una agenda que ens alliberi la ment i ens faci més productius. Diuen que en un estudi fet a persones que estaven pròximes a la mort, moltes no se'n penedien del que havien fet, sinó d'allò que no havien "pogut" fer.

Per això és important identificar i donar prioritat a les coses que tenen més valor. Si el que desitges de veritat és ballar, cantar, escriure, tocar un instrument..., fes-ho ara, perquè només vivim una vida.

Hàbit 10: Relativitza

Els japonesos, saben relativitzar-ho tot a la vida, i per això viuen millor. Una de les tècniques que apliquen és la de restar tensió emocional a les situacions negatives, relativitzant els problemes i canviant la forma de veure les coses.

Saber donar la importància justa a cada situació ajuda a preocupar-se menys. Per exemple, imagina què li diries a un amic que està passant per una situació problemàtica semblant a la teva. En canviar el focus i analitzar-te des de fora guanyaràs distància emocional. O bé, sigues conscient de com has superat problemes semblants en el passat i pensa que el teu problema l'estàs veient d'aquí a cinc anys i veuràs que te'l prens amb menys ansietat. I fes servir l'experiència que has acumulat, perquè sabent que ja has superat situacions semblants en el passat, et farà sentir ara amb més capacitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem