Consells japonesos (2)

Cal avançar cada dia, encara que sigui una miqueta

L'any 2021 Masaki Ishiguro va publicar el llibre "25 hàbits japonesos per viure millor". Japó és un dels països de primer nivell econòmic, empresarial i tecnològic i, al mateix temps gaudeix d'una serenor i una tranquil·litat que fan que la seva esperança de vida sigui de les més altes del món. La seva cultura contrasta amb els valors occidentals, on tendim a viure amb estrès i sempre amb la sensació de no tenir tot el que necessitem.

Anem desgranant breument aquests 25 hàbits per si ens poden ajudar a viure millor.

Hàbit 2. Busca ser millor una mica cada dia.

D'això ells en diuen el mètode o la filosofia "kai-zen", que vol dir "canvis per millorar".

De fet, va ser una novetat al final de la Segona Guerra Mundial, per superar la crisi industrial d'acord amb el compromís, la gradualitat i la persistència. Aplicat al creixement personal s'aconsegueix que es vagin complint els objectius i s'accelerin els canvis sense pressions ni traumes, sense sentir-se saturat i, per tant, sense caure en la temptació de deixar de millorar.

Recomanen que les tasques llargues i feixugues, les divideixis en petites metes, petites passes, que no et comportin estrès. Però és important que siguin passes constants. 

Per exemple, si vols aprendre un idioma, planteja't d'aprendre una paraula o una frase cada dia. Això no fa mandra i, permet anar endavant. Si vols rebaixar el teu pes i creus que l'esport t'anirà bé, no facis el primer dia una marató o no vagis al gimnàs una hora cada dia, perquè això cansa i després d'una setmana ho deixaràs córrer. És preferible començar fent 5 minuts diaris iaugmentar a poc a poc. En general, dedicar 5 minuts cada dia a allò que més et costa és la manera correcta i segura d'anar cap a les solucions. El més rellevant és la constància.

Em recorda l'acudit d'aquell alemany que deia que parlava molt bé el català, perquè el primer dia que s'ho va proposar va ser capaç d'aprendre "un paraulo", el segon dia 2 "paraulos", el tercer dia 3 "paraulos" i així havia anat augmentat, i tocant-se el cap hi afegia: "i tots els paraulos me'ls guardava aquí, al cul".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem