Consells japonesos (4)

No és fàcil la felicitat, perquè ni es compra, ni es ven

Avui revisarem l'hàbit 5 del llibre "25 hàbits japonesos per viure millor", de Masaki Ishiguro.

Hàbit 5. Busca i troba la bellesa en les coses de cada dia

Els japonesos tenen l'expressió wabi-sabi, difícil de traduir, que és tota una forma particular de veure el món. La traducció seria "la bellesa de la simplicitat". Diuen que si es contempla la ceràmica autèntica del Japó, t'adones que no calen colors brillants, ni magnífics dissenys, perquè la bellesa es transmet des de dintre.

Passa sovint que quan has viscut una experiència positiva o has rebut una bona notícia, hi ha algú que et diu que fas bona cara, que se't veu molt bé i és perquè la bellesa i la felicitat van unides. Quan ens sentim bé per dintre projectem el benestar cap a fora

Emile Zola deia que "la bellesa és un estat d'ànim" i científicament està demostrat que quan ens sentim feliços activem hormones que estimulen cèl·lules corporals que fan millorar l'aspecte de la nostra pell. D'aquí surt la "neurocosmètica". La garantia de la felicitat no està en el material i la prova és que hi ha persones amb més diners dels que calen, que no se senten felices i recorren a la beguda, a la droga i fins i tot al suïcidi, plens d'amargor.

El secret de la felicitat rau en les petites coses del dia a dia, allò que et fa somriure, passar una estona amb els fills o els nets, llegir un llibre a la vora de la llar de foc en una tarda plujosa d'hivern, contemplar les muntanyes nevades, prendre un vermut amb els teus, escoltar o ajudar un amic que et necessita, gaudir d'una melodia en silenci, extasiar-se en una posta de sol o sortir a passejar el gos.

Quan aconsegueixes somriure de veritat, encara que sigui només per dins, segur que transmets alegria, amabilitat i cordialitat i el mateix ho reps dels que t'envolten.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem