Els edificis municipals faran servir electricitat provinent d'energia 100% renovable

Amb aquesta mesura es pretén estendre aquest criteri al conjunt de subministraments energètics que depenen de l'administració local a Sant Cugat

Abans que acabi l'any l'Ajuntament s'associarà a la cooperativa de Som Energia amb l'objectiu que els edificis municipals utilitzin electricitat 100% renovable. A més, el consistori posarà en marxa una licitació per la seva seu amb el criteri de qualitat ambiental i la voluntat que la distribuïdora d'electricitat concessionària certifiqui una adquisició d'una quantitat de KWh 100% renovable pel consum total facturat de l'edifici. Amb aquesta mesura es pretén estendre aquest criteri al conjunt de subministraments energètics que depenen de l'administració local a Sant Cugat.

En una moció institucional que ha vist llum verda en el transcurs del ple municipal d'aquest dilluns, 24 d'octubre, la iniciativa també preveu establir entre l'empresa concessionària i l'ajuntament un acord per fomentar la formació i divulgació del canvi de model energètic i l'estudi per fer front a situacions de pobresa energètica entre la ciutadania. A més l'Ajuntament, conjuntament amb Som Energia, impulsarà una campanya per informar a la ciutadania de la conveniència i necessitat d'apostar per un canvi de model energètic basat en el consum d'energies 100% renovables.

Mireu les imatges de la sessió plenària.

Model a seguir

La moció defensa que "l'actual model energètic basat en combustibles fòssils és insostenible i es fa necessari caminar cap a una model d'estalvi, d'eficiència, d'energies netes i d'autoconsum" i defensa que "les administracions públiques estan al servei de la ciutadania i, per tant, estan obligades a implementar mesures per impulsar un model energètic renovable".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem