El 19è Cros Ciutat de Sant Cugat presenta novetats en el format

Les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví seran per any i semestre de naixement de l'atleta, i mixtes

El 19è Cros Ciutat de Sant Cugat es correrà el diumenge 12 de novembre, al Parc de la Pollancreda, amb diferents novetats en el format d'aquesta cursa escolar. Les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví seran per any i semestre (de gener a juny i de juliol a desembre) de naixement de l'atleta, i mixtes. Aquesta és la principal novetat d'un cros en què els premis, individuals i per equips, no es donaran el mateix dia de la prova com fins ara sinó que es lliuraran el divendres 17 de novembre, a les 18.30 hores, al davant de l'Ajuntament. El nou sistema de sortida en aquestes tres categories es farà en l'anomenat sistema de sortides llençades, amb sortides de grups de cinc corredors en intervals de cinc segons. Aquest tipus de sortida implicarà que els guanyadors i les guanyadores es determinaran pel temps realitzat en la cursa que vindrà marcat amb un xip electrònic. Cal recordar que en l'edició 2016 del cros hi va haver rècord de participants, amb 4.164 atletes.

En la presentació del cros, que també presenta canvi d'imatge, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha assenyalat que "després de diferents reflexions i amb l'objectiu de minimitzar i solucionar la problemàtica de les sortides, amb aglomeracions i caigudes, hem decidit aplicar aquest nou sistema".

Les inscripcions es tancaran el dimarts 7 de novembre

 Els premis es lliuraran el divendres 17 de novembre, a les 18.30 hores, al davant de l'Ajuntament. FOTO: Lali Álvarez

Les inscripcions, que són gratuïtes i que es tancaran el dimarts 7 de novembre a les 12 hores, ja es poden formalitzar, online, als centres d'ensenyament i presencialment a l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), en horari de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. L'única categoria que té un preu d'inscripció de 3 euros és la sénior o popular, en què l'organització lliurarà tota la recaptació a l'AVAN, una entitat no lucrativa que dedica tots els seus esforços en millorar la qualitat de vida de les persones amb alguna malaltia neurològica i a les seves famílies.

Prepara't pel Cros

Cristina Urriza, Eloi Rovira i Marc Cots, en la presentació del cros que s'ha fet al Parc de la Pollancreda. FOTO: Àlex López Puig

Per segon any consecutiu, l'OMET organitza un entrenament previ a la cursa, Prepara't pel Cros, que es farà el dissabte 4 de novembre, de 10 a 13 hores, al mateix escenari del cros, al Parc de la Pollancreda. Les inscripcions es tancaran el dijous 2 de novembre.

Ciutat del Bàsquet Català

Dins del marc de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català, l'organització oferirà el mateix dia del cros, de 10 a 14 hores, dos tallers de bàsquet amb cistelles mòbils. Es tracta de dues activitats dirigides per tècnics de l'OMET que es faran a Avinguda Corts Catalanes (per a nens i nenes de 6 a 12 anys) i a la pista poliesportiva del Parc de la Pollancreda (per a nens i nenes majors de 16 anys).

La presentació del 19è Cros Ciutat de Sant Cugat s'ha fet aquest dilluns, 30 d'octubre, al Parc de la Pollancreda, en un acte que han presidit Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Marc Cots, cap del Servei de Cirurgia, Ortopèdia i Traumatologia de l'Hospital General de Catalunya-Quirón Salud, i Cristina Urriza, presidenta de la Fundació AVANT.

Per novè any consecutiu, l'Hospital General de Catalunya Quirón Salud és el principal patrocinador el 19è Cros Ciutat de Sant Cugat, amb una aportació econòmica, i un obsequi -una bossa motxilla- als participants. També són patrocinadors del cros "La Mútua" de Granollers, el concessionari FIAT OLRAIT i l'empresa Tèxtil Rosdan. Al cros, que també hi donen suport el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa i la Diputació de Barcelona, també hi col·laboren la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i la Unió Ciclista Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem