Rècord de participants al 18è Cros de Sant Cugat, amb 4.164 atletes

Nou èxit organitzatiu i participatiu de l'activitat esportiva més multitudinària de la ciutat

Amb 4.164 participants, el 18è Cros Ciutat de Sant Cugat ha superat l'últim rècord de participació de la cursa, que va ser al 2014 amb 4.119 atletes. El 2015 hi van córrer 4.052 escolars. La prova atlètica, que ha durat 6 hores, s'ha fet aquest diumenge, 13 de novembre, al matí, al Parc de la Pollancreda. Els resultats del cros es poden consultar al web de l'OMET.

El cros l'ha organitzat, un any més, l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), i ha comptat amb una organització de més d'un centenar de persones. Aquest cros ha comptat, per vuitè any consecutiu, amb el patrocini de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Un total de 18 curses

Al 18è Cros de Sant Cugat hi han participat 4.164 escolars. FOTO: Lali Álvarez

Les categories (masculí i femení) que ha establert l'organització han estat de prebenjamí (nascuts els anys 2009 i 2010) fins a sènior o popular (abans del 1997), i també la cursa 'Special Cros', adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual. Tots els participants han rebut, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l'any passat, també ha estat una bossa. Els millors classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars.

L'organització ha lliurat un trofeu els 3 primers classificats de cada categoria, sexe i cursa, així com una medalla del 4t al 8è classificat. En la categoria sènior o popular hi ha hagut un trofeu pels 3 primers classificats per sexe. També s'han repartit premis per equips (categories escolars).

Jaume Domingo i Txell Jarque, campions

Jaume Domingo Soler i Txell Jarque Pujals han guanyat la categoria sènior o popular. Domingo, de 41 anys, ha guanyat la cursa després de participar-hi en diferents ocasions, sempre acabant en segona posició. El corredor de la UA Barberà ha fet un temps de 17 minuts i 37 segons. L'atleta de Sabadell es va adjudicar el diumenge 6 de novembre el Campionat de Catalunya Absolut de Curses de Muntanya, a Guaita.

Txell Jarque (Absolut Sport), per la seva banda, ha revalidat el títol que ja va aconseguir en l'última edició, i ho ha fet amb un temps de 20 minuts i 36 segons. L'atleta de l'Hospitalet de Llobregat, de 18 anys, va participar al juny, amb la selecció espanyola, al Mundial de Duatló, a Avilés. En individuals va quedar entre les 15 primeres, i per equips, segona.

Les novetats

Un premi als valors en l'esport (corresponent a l'edició del 2015); el desdoblament en la categoria infantil (dues curses, masculí infantil i femení); una zona d'estiraments amb tècnics de l'OMET per quan els atletes acabin la cursa; un nou espai per guardar la roba; un diploma de participació; l'avançament en mitja hora (8.30 hores) de la cursa popular o sènior, i un reforç visual de la Carta Ètica E4S de l'associació Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat són les moltes i diferents novetats que ha presentat, amb èxit, aquest 18è Cros Ciutat de Sant Cugat.

Després de l'èxit de les tres primeres edicions, també s'ha habilitat un aparcament vigilat per a bicicletes, en aquesta ocasió a la Gran Via de les Corts Catalanes (fins ara al carrer Puig i Cadafalch), amb l'objectiu que els participants es poguessin desplaçar fins al cros d'una manera més sostenible.

Amb l'Associació Catalana de Parkinson

Per segon any consecutiu, els participants de la cursa sènior han hagut de fer un pagament de 3 euros, que en aquesta ocasió han anat destinats íntegrament (535 euros) a l'Associació Catalana de Parkinson (delegació a Sant Cugat), entitat que enguany ha triat l'Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social.

Amb anterioritat, el cros ha col·laborat en aquesta campanya solidària amb Càritas Sant Cugat, ASDI i Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS). Aquells participants del cros que ho han volgut han fet una aportació voluntària a l'OMET (abans de la cursa) i també a la carpa que instal·lada al parc de la Pollancreda, a la mateixa cursa.

El TOT hi col·labora un any més

El TOT Sant Cugat (paper i on-line) també publicarà la fotografia guanyadora del cinquè Concurs Fotogràfic Digital que també convoca el cros. Les tres millors fotografies s'enduran material esportiu.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem