La Carta Ètica de Sant Cugat Creix enamora la Unió Europea

Europa finançarà la Carta Ètica de Sant Cugat Creix, l'Ajuntament de Sant Cugat, i cinc socis europeus amb 396.952 euros

L'associació esportiva Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat, amb cinc socis europeus més, han aconseguit que seu projecte de la Carta Ètica, l'E4S (Etic Sport Four), que van presentar al maig, hagi estat reconegut per la Unió Europea (UE), dins del programa Erasmus +. Es tracta d'un programa europeu que destina fons europeus fins a l'any 2020. L'atorgament del finançament es va fer públic el dijous 8 d'octubre en el butlletí de la comunitat europea.

Els altres cinc socis són la Scuola di Pallavolo Anderlini (Itàlia); l'ERC Iserlohn (Alemanya); l'AFC Barwell (Gran Bretanya), i les universitats de Rennes (França) i Leicester (Gran Bretanya).

Una subvenció de 396.952 euros

El desenvolupament de l'E4S és a un període de tres anys (2016-2018) i la quantitat subvencionada per Europa és de 396.952 euros. Cada soci té una subvenció concreta. La Unió Europea ha aprovat el 80% (és el màxim que atorga) del pressupost que van presentar els cinc partners. La primera acció de l'E4S serà una trobada a Sant Cugat amb tots els socis i es posarà en marxa el gener del 2016, amb un calendari d'accions definides.

S'han presentat fins a 40 projectes esportius, del que l'E4S s'ha situat en la setena posició pel que fa a més dotació econòmica. També s'han presentat quatre projectes de bona governança i l'E4S, l'únic de l'Estat espanyol, ha estat el més valorat.

Salarich: “La Unió Europea ha reconegut el nostre projecte”

Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix ha assenyalat durant la roda de premsa que s'ha fet aquest dimarts, 13 d'octubre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, “la importància que la Unió Europea hagi reconegut aquest projecte i l'hagi puntuat tan alt”. “S'obre un camp de millora i, a més, disposem de recursos econòmics per poder desenvolupar la Carta Ètica”, ha assegurat Salarich, que també ha destacat “la relació internacional” amb altres entitats europees. “Serà un projecte actiu, un projecte de ciutat, que se'n beneficiarà”.

Rovira: “Gràcies a l'esport, Sant Cugat liderarà un projecte europeu”

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha afirmat que “gràcies a l'esport, Sant Cugat liderarà un projecte europeu. Hem col·laborat en diversos, però aquest és el primer que liderarà l'Ajuntament. A Sant Cugat serem pioners, una vegada més. És un projecte il·lusionant i de gran magnitud i la Carta Ètica té un gran recorregut”.

Vuit clubs locals creuen en la Carta Ètica

Sant Cugat Creix, associació esportiva que integren el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat i el Junior FC, és qui va idear la Carta Ètica, de la qual també estan adherits el Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat Esportiu, la UE Sant Cugat i Paidos. Vinculats en la Carta Ètica hi ha uns 4.000 esportistes de Sant Cugat Creix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem