Quatre clubs santcugatencs participen al Campus Sant Cugat - Índia

Una comitiva de 30 cooperants del Sant Cugat Esport FC, el CFU Mira-sol Baco, la UE Sant Cugat i el QBasket Sant Cugat marxaran cap a L'Índia per a organitzar aquest campus solidari

Tots els preparatius estan llestos per a l'inici del Campus Sant Cugat – Índia, el campus esportiu que organitza el Sant Cugat Esport FC, en col·laboració a la Fundación Vicente Ferrer, a Anantapur, al sud-est de L'Índia. Enguany, en la que serà la 4a edició del projecte, s'hi ha sumat el Club de Futbol Unió Mira-sol Baco, la Unió Esportiva Sant Cugat i el QBasket Sant Cugat.

Aquest divendres 15 de juliol, una comitiva de 30 cooperants es dirigiran a aquest districte rural de l'estat hindú d'Andhra Pradesh, en una zona coneguda per ser una de les més àrides i seques del país. Hi estaran dues setmanes, realitzant un campus de futbol i, per primera vegada, un de bàsquet. Tindran una cobertura de 800 a 1000 nens i nenes, de 12 a 17 anys, pel de futbol i 200 pel bàsquet.

Un projecte que no para de créixer

El campus dona molta importància a la integració i a la igualtat de gènere FOTO: Cedida

L'any 2013, Jaume Garcia, director del projecte, i el Sant Cugat Esport FC varen iniciar el projecte enviant a unes 10 persones fins al subcontinent asiàtic. Tenien una cobertura de 130 infants, dels quals 40 eren nenes, de la fundació Vicente Ferrer. A la següent edició, es va voler potenciar la formació dels entrenadors locals. L'entrenador santcugatenc Miquel Lladó es va quedar a Anantapur com a cooperant de la fundació per tal d'organitzar una lliga masculina i una de femenina de futbol, que encara avui funcionen.

A la tercera edició es va mantenir el projecte de lliga, i es va intentar consolidar. Actualment, el campus pretén obrir-se a la ciutat d'Anantapur per a tots els clubs que actualment ja hi ha creats, i dedicar el campus a treballar, cada dos dies, amb un club diferent.

Garcia explica que estan molt contents, però volen "que el projecte vagi a més." "S'ha parlat de crear també un campus d'hoquei sobre herba, que es porta molt allà," comenta Garcia, tot i que puntualitza que, "degut a les condicions climàtiques, més aviat és hoquei sobre terra." De moment, però, es dedicaran aquest any a consolidar el campus de bàsquet i a seguir impulsant el de futbol, que tants bons resultats ha tingut en les passades edicions del campus.

Un projecte de la ciutat

Segons Jaume Garcia, aquest ja no és tan sols un projecte del club santcugatenc, sinó que pertany ja a tota la ciutat de Sant Cugat. "Que els clubs de futbol i de bàsquet de la teva ciutat s'uneixin per quelcom així, una causa solidària, és molt important, i molt bonic." El fet que el projecte compti amb la participació de més clubs el dota d'una altra dimensió molt més gran, i té més difusió i repercussió. Així com la fundació Vicente Ferrer s'encarrega de les despeses d'habitatge i avituallament, cada club ha d'aconseguir els diners per a pagar els bitllets i bisats dels cooperants.

Per aquest motiu, s'han organitzat al llarg de l'any una sèrie d'esdeveniments per a recaptar fons, com el sopar benèfic, el 3x3 de la UESC, el torneig de pàdel del QBasket i fins i tot una botifarrada a Mira-sol, o paradetes de roses per Sant Jordi. Al seu torn, cada club s'ha mobilitzat per contactar amb patrocinadors privats, entre les empreses locals. I l'Ajuntament també hi col·labora amb subvencions que se'n van cap a la fundació Vicente Ferrer per tal de finançar les instal·lacions esportives a Anantapur, el material, les equipacions dels jugadors i jugadores, les lligues i el transport necessaris perquè els equips vagin d'un poble a l'altre.

A part, el Junior FC també ha col·laborat amb els actes benèfics i està considerant sumar-se al projecte l'any vinent. També hi està interessada la Unió Ciclista Sant Cugat, que també prepara un projecte benèfic amb la fundació.

Els membres de la comitiva

El coordinador del projecte, Jaume Garcia, prové del Sant Cugat Esport FC, que a més ha enviat a 8 entrenadors/es: Albert Ballesteros, Àlex Baró, Víctor Basanta, Luca Bozzo, Joel Bravo, Maria Colmenero, Èric Pascual i Lali Triadú. Del CFU Mira-sol Baco ve el comunity manager Pedro Miserachs i els entrenadors i entrenadores Bernat Badrena, Gabriel Fernández, Óscar Martínez, Júlia Sanguesa, Adrià Solé i Pau Villa.

Per part de la UESC venen Oriol Antràs, Ramón Mª Cuñé, Xavi Dorio, Stefano Fauzia, Albert Garcia, Marc Garcia, Èric Gil, Íngrid Monclús, David Pascual i Patrick Reyes. Del QBasket Sant Cugat venen Miguel González, Marc Jativa, Sònia Mari i Jordi Albert Pigem.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem