L'Arxiu Nacional busca els legítims propietaris dels 'Papers de Salamanca'

S'ha iniciat una campanya per localitzar els titulars d'un centenar de documents confiscats arran de la Guerra Civil espanyola

L’Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, ha engegat una campanya per localitzar els titulars de documents confiscats arran de la Guerra Civil espanyola.

 

Una iniciativa que arriba després que al desembre de 2014 el Govern espanyol lliurés a la Generalitat l’últim grup d’arxius i documents procedents de confiscacions dutes a terme a particulars i entitats a Catalunya durant la Guerra Civil, que havien estat conservats fins aleshores al Centro Documental de la Memoria Histórica (Salamanca).

 

Des del mes de gener d’enguany, el Departament de Cultura, a través de l’Arxiu Nacional de Catalunya, treballa en la localització i identificació dels descendents dels legítims propietaris dels documents confiscats, amb l'objectiu de poder fer efectiva la restitució documental.

 

A hores d'ara, en un centenar i escaig de casos no ha estat possible aquesta localització i identificació. És per això que el Departament de Cultura ha donat a conèixer en un comunicat oficial la llista de persones encara no localitzades que foren objecte de confiscacions i de les quals s’ha conservat documentació.

 

Amb la llista, s'acompanya una crida: “Si creieu que en podeu ser hereu legítim o que ens podeu ajudar en la seva localització us demanem que us poseu en contacte amb l’Arxiu Nacional de Catalunya trucant al telèfon 93 589 77 88 o a través del correu electrònic anc.cultura@gencat.cat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem