Sant Cugat vol ser un referent en música clàssica

El ple de maig ha aprovat un Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat

Impulsar polítiques que donin suport a la presència i el gaudi de la música clàssica entre els ciutadans és l'objectiu del nou Pla Director de la Música Clàssica de Sant Cugat que va aprovar el ple municipal d'aquest dilluns 15 de maig i que s'ha presentat aquest dimart, 22 de març. El músic i professor de música Xavier Blanch ha estat l'encarregar de coordinar i redactar el Pla, que ha sorgit del Patronat Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat.



En l'acte de presentació l'alcaldessa, Mercé Conesa, ha destacat la transversalitat i la unicitat que ha aconseguit el Pla director de la Música Clàssica a Sant Cugat i ha dit que "Aquesta és un aposta única al país per fer de la formació musical i de la música clàssica un eix vertebrador. Sant Cugat és una ciutat d'excel·lència musical, gran vitalitat de la clàssica, i pot ser referent al país en aquesta matèria".



De la seva banda, "Des de fa mesos hi ha una clara voluntat de l'equip de govern i clara indicació per part de l'alcaldia per posicionar Sant Cugat com un referent en música clàssica a tot el país", ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura Carmela Fortuny.



L'acte s'ha fet al Claustre del Monestir i ha comptat amb la participació d'alumnes de l'Escola Fusió i del Conservatori, així com dels músics Patrícia de No i Emili Brugalla.

El pla

El Pla director de la Música clàssica de Sant Cugat té quatre objectius estratègics i d’actuació definits:

Articular i vertebrar el sector de la música clàssica a la ciutat de Sant Cugat atenent la seva diversitat.


Potenciar la formació musical del conjunt de la ciutadania de Sant Cugat per tal de contribuir a la creació de nous públics per la música clàssica.


Treballar per millorar el progrés social i la qualitat de vida impulsant tota mena d’accions que facin més assequible el gaudi de la música clàssica.


Promoure la creació, producció i difusió de la música clàssica a Sant Cugat

A partir d’aquests eixos estratègics s’articulen les diferents accions que es duran a terme, com la creació d’una Oficina per a la promoció i difusió de la música clàssica (amb seu a l’Escola de Música); la creació de la marca Viu la clàssica; la posada en marxa de programes específics com Música en conjunt (per als mestres de primària de les escoles de Sant Cugat), el cicle de Música de cambra als barris o la col·laboració amb professionals de referència com Antoni Ros-Marbà i el seu curs internacional de directors d’orquestra, Jordi Savall i també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem