Arbres bicentenaris: el Pi d'en Xandri

L'arbre és tot un símbol de Sant Cugat, i de la defensa de Collserola i la Torre Negra

El Pi d'en Xandri és l'arbre més representatiu de Sant Cugat de Sant Cugat del Vallès, i tot un símbol de la defensa de Collserola i la Torre Negra.

Plantat cap a l'any 1774 a l'entorn del camí de can Borrell, va patir un agressió el 1997 que gairebé acaba amb la seva vida, després que l'intentessin tallar i li calessin foc. Ara sempre el veiem acompanyat de les seves crosses.

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem