Arbres bicentenaris: el Pi d'entre Termes

Per la seva silueta altiva i majestuosa destaca entre tots els arbres de l'entorn

El Pi d'entre Termes és un pi pinyer situat a la carena que baixa del turó de la Torrefera entre els termes municipals de Sant Cugat i Cerdanyola, fet que li dona el seu nom.

És un dels pins pinyers més singulars de la comarca, i la seva silueta altiva i majestuosa destaca entre tots els arbres de l'entorn. Arbre poc conegut.

El Pi d'entre Termes. FOTO: Artur Ribera

El Pi d'entre Termes. FOTO: Artur Ribera

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem