Arbres bicentenaris: el roure Gros del Camp de Golf

És l'arbre més antic del Camp de Golf de Sant Cugat

Aquest roure cerrioide és l'arbre més antic del Camp de Golf de Sant Cugat, es calcula que podria arribar a tenir més de 300 anys de vida. Forma part del ranquing d'arbres singulars i monumentals de Catalunya. Té una immensa copa que arriba als 33 metres d'envergadura, i que es pot observar clarament des de fora del camp de golf. 

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat 

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem