Arbres bicentenaris: l'Alzina Torta del Camí de Sant Medir

L'alzina podria tenir més de 300 anys

Situada a l'accés a l'ermita de Sant Medir, aquesta alzina podria a tenir més de 300 anys de vida, fet que es podria demostrar amb un estudi de dendrocronologia. Situat en un entorn simbòlic de Sant Cugat, l'arbre té 18 metres d'alçada i també 18 metres d'amplada en la capçada.

Presenta una gran cavitat en el tronc, on s'acumula molta aigua de pluja, fet que perjudica la pluja. Té dos grans branques que neixen des dels dos metres d'alçada.

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us presenta durant aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem