Arbres bicentenaris: el roure del Torrent de Saladrigues

El segon arbre més longeu del Club de Golf Sant Cugat té una altura de 17 metres

Aquest magnífic roure és un dels dos arbres amb més de dos-cents anys de vida que el Club de Golf Sant Cugat ha incorporat. Es tracta d'un exemplar autòcton, que medeix 17 metres d'alçada i 25 d'amplada a la copa. Un dels motius de la seva grandària i bona preservació ha estat la proximitat amb el Torrent d'en Saladrigues. 

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat 

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem