Arbres bicentenaris: el Pi de les Quatre Branques

També conegut amb el nom del Pi dels Quatre Braços, aquest exemplar es troba al bosc de Torre Negra

Tot i no ser gaire conegut, el Pi de les Quatre Branques és un dels arbres més singulars de Sant cugat. També ha rebut el nom del Pi dels Quatre Braços de la Torre Negra. Està format per quatre troncs que neixen d'un punt en comú al terra, i fan 15 metres d'alçada. Tot i que no se'n sap la data exacta, es coneix que va ser plantat ara fa més de 200 anys. 

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat 

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem