Arbres bicentenaris: el roure del pont de Can n'Ubach

Es tracta d'un dels roures més emblemàtics de la ciutat, que al llarg dels seus més de 200 anys de vida ha sobreviscut a un incendi

Per veure aquest emblemàtic roure, cal anar als afores de Mira-sol, a tocar de l'AP-7. Es troba just al costat del pont de Ca n'Ubach, que passa per sobre del torrent dels Alous, afluent de la riera de Rubí. La zona on està emplaçat aquest arbre és el peu del puig Pedrós de l'Obac, una àrea destacada pel seu valor ecològic i geològic. Actualment, sobre la seva escorça es poden veure les cicatrius d'un incendi que va patir temps enrere.  

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat 

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem