Arbres bicentenaris: l'Alzina Dreta del Camí de Sant Medir

L'arbre està arrelat en un petit talús del marge del camí de Sant Medir

Amb més de 200 anys d'història, l'alzina coneguda a Sant Cugat com "alzina dreta del Camí de Sant Medir" té 17 metres d'alçada. L'arbre està arrelat en un petit talús del marge del camí de Sant Medir.

Li manca part de la seva capçada a causa d'un deteriorament progressiu que ha comportat que s'hagin efectuat un grans talls de poda. Gran part del seu tronc està buit i també està malmès. Així, l'alzina requereix un immediat treball de restauració i sanejament.

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem