Arbres bicentenaris: el roure gros del passeig del Tossal

Un arbre situat vora l'antic molí de Canals, punt històric de Valldoreix

Aquest exemplar de roure autòcton es troba a l'entorn del torrent de Can Badal, un espai humanitzat però amb una vegetació en molt bon estat gràcies a la proximitat de la riera.

L'arbre en qüestió és un roure cerrioide que fa 17 metres d'altura, i que es troba a poca distància del castell de Canals i de l'antic molí de Canals, un dels punts originaris de Valldoreix. 

Els arbres bicentenaris de Sant Cugat 

L'any 2015, l'ajuntament de Sant Cugat va publicar el recull Arbres singulars de Sant Cugat, escrit pels membres del Club Muntanyenc Sant Cugat Josep Castellví i Jordi Roca. Dins d'aquesta selecció, el TOT us acosta aquests dies nou d'aquests arbres que superen els 200 anys.  Es tracta de tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. 

Aquests longeus arbres són el recordatori de l'orígen rural de la ciutat, malgrat la seva recent evolució. La seva antiguitat els ha conferit una majestuositat que val la pena veure, a més d'un valor mediambiental destacable. A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem