Compromís per fer un estudi sobre precarietat laboral a Sant Cugat

La moció de la CUP-PC ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits polítics

El Ple municipal, a instàncies de la CUP-PC, ha aprovat l’elaboració d’un estudi sobre les condicions laborals de Sant Cugat que permetrà identificar les principals problemàtiques i emprendre les mesures necessàries en el pla de les polítiques públiques dependents de l’Ajuntament.

 

Ignasi Bea, regidor de la CUP-PC, ha argumentat que "malgrat que les xifres d'atur, objectivament, són bones, deixen altres qüestions al marge com són la contractació temporal o les feines mal pagades". Bea també ha recalcat que un estudi a Sant Cugat "és especialment pertinent perquè són els joves i el sector dels serveis dos dels àmbits més afectats".

 

La moció s'ha aprovat per unanimitat, sobretot gràcies a què s'ha proposat fer un estudi abans de fer propostes per pal·liar un problema que s'intueix. Així mateix ho ha llegit el portaveu del PP, Álvaro Benejam: "Proposant l'estudi és la millor manera que ens posem tots d'acord en el com".

 

Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, ha allargat la mà per abordar aquesta anàlisi, perquè ha dit, "treballem no només per reduir l'atur sinó també per augmentar la qualitat del treball". Èric Gómez, d'ERC-MES, a més de trobar pertinent la moció ha recordat que "Sant Cugat és el municipi amb major desigualtat pel que fa a la renda", i que, per tant, "és molt probable que hi hagi molta feina precària".

En context

Segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació, durant el 2015 el 40% dels contractes fets a Sant Cugat tenien un mes de durada. Tot i això, Sant Cugat és la quarta ciutat de la província de Barcelona on més contractacions es van fer durant l’any passat. A més, fins al 37% dels santcugatencs els preocupa els aspectes relacionats amb el treball, l’atur i el salari, segons els resultats de la darrera enquesta sociològica que l’institut Opinòmetre ha dut a terme a la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem