Educació i urbanisme centren el torn de preguntes del públic al ple

Com sempre, a dos quarts de set hi ha hagut el tron dels ciutadans amb 7 intervencions

Fins a set intervencions ha tingut aquest dilluns 15 de febrer el torn del públic previ al ple municipal, una de les més significatives ha estat la del col·lectiu Escola Viva. Pares, mares i infants han assistit al ple per preguntar a la regidora d'Educació, Esther Salat, sobre la construcció i el projecte de la dotzena escola.



La representant de Escola Viva ha destacat que el col·lectiu té més de 600 suports de ciutadans de Sant Cugat i ha dit que s'han assabentat pels mitjans de la construcció del nou centre educatiu. "Volem demanar que es construeixi de veritat una escola viva i activa al poble i volem saber de quina manera serà la comunicació de l'equip directiu de l'escola amb el col·lectiu Escola Viva", ha explicat.



La regidora d'Educació ha explicat que l'Ajuntament és "sensible a l'educació dels nens i nenes i també a les noves formes d'educació i mostra d'això és l'escola el Molí de les Planes". Salat també ha dit que tant el Departament d'Ensenyament com el nou equip directiu estan disposats a rebre el col·lectiu escola viva "per anar dissenyant l'escola que la ciutat de Sant Cugat vol". Tot i això ha dit que "és molt difícil dir que un escola neixi com a escola viva" sinó que el projecte es va definint.

Urbanisme

Dues intervencions s'han centrat en l'urbanisme. D'una banda, una veïna de la plaça de Barcelona ha demanat pel nou pla d'urbanisme que afecta les cases d'aquesta plaça del poble. D'aquesta manera, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ho ha explicat. "Hem fet un pla especial que intenta regular el conjunt arquitectònic de la plaça de Barcelona. Des d'un punt de vista de les façanes i dels volums que hi ha a sota coberta això ho posem en relació amb les eixides. És un pla especial que intenta que aquest espai es preservi des del punt de vista visual. El pla s'ha aprovat inicialment fa poc. Ara està a informació pública i es pot consultar per fer al·legacions". Calvet a instat a la veïna a concretar una cita per poder parlar del seu cas particular.



D'altra banda, Beatriz Sánchez veïna de Can Barat ha demanat quan es desencallaran les llicències urbanístiques de Can Barata. La veïna ha exposat que fa des del 2011 que ha comprat un terreny i que no pot urbanitzar-lo.



Calvet ha començat demanant disculpes a la veïna. "ha estat un procés que s'ha demorat més del que hauríem volgut". El responsable d'Urbanisme s'ha mostrat optimista de què s'aixequi la suspensió de llicències a partir de l'abril.

Les fotografies del ple 

Pacte per la nit, bicicletes i estelada

Canals ha defensat que es promocioni més la cultura. FOTO: Artur Ribera

Una veïna també de la plaça Barcelona Maria Àngeles Palacios ha demanat a l'alcaldessa que limiti les activitats al centre i ha demanat descans pels veïns. L'alcaldessa l'ha convidat a assistir a les reunions del Pacte per la Nit i ha dit que ha d'entendre que hi ha activitats com la festa major que s'han de fer al centre.



El galerista Josep Maria Canals ha reivindicat la cultura en la seva intervenció. "S'ha fet un catàleg de promoció de la ciutat i no hi ha l'activitat cultural", ha lamentat. La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny,  li ha demanat temps i li ha respost que la intenció és anar ampliant aquest catàleg amb tota l'oferta.



L'activista veïnal Maria Àngels Cuadras també ha tornat a intervenir per demanar que les bicicletes vagin menys de pressa.



Per acabar els membre de Ciutadans Xavier Lòpez ha criticat que s'hagi torant a posar l'estelada a la plaça de Lluís Millet. La tinent d'alcalde de Serveis Urbans ha respost que només es va retirar els dies que feia vent per evitar que caigués com la senyera de la plaça d'Octavià.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem