ERC-MES vol que l'Ajuntament promogui i participi en un consorci que gestioni l'HGC

La petició arriba després que el conseller de Salut, Toni Comín, hagi fet públic la seva proposta de comprar l'Hospital General i passi a ser públic

ERC-MES demanarà al ple municipal d'aquest dilluns, 24 d'octubre, que l'Ajuntament promogui i participi en un consorci que gestioni el nou Hospital General de Catalunya (HGC).


La proposta, que es presentarà com a moció d'urgència, arriba després que el conseller de Salut, Toni Comín, hagi fet públic aquest dijous, 21 d'octubre, a Catalunya Ràdio, que la Generalitat ha proposat a QuironSalud comprar l'Hospital General perquè aquest passi a formar part de la xarxa sanitària pública.

ERC-MES preveu que, a banda que el consistori promogui aquest consorci, en sigui el responsable i hi participi econòmicament.

A més, tenint en compte les declaracions de Comín, d'aquest dijous, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha apuntat que "confiem que Convergència retiri la moció presentada conjuntament amb C's i doni suport a què Sant Cugat i la comarca tinguin un hospital 100% públic de referència".

Ingla també ha destacat que el fet que "la sanitat pública de la comarca es veuria reforçada amb aquest equipament i a més suposaria un estalvi, perquè de dos hospitals públics bàsics es passaria a un de sol de 80.000 metres quadrats".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem