Divergència d'opinions entre l'oposició per la proposta de salut de comprar l'HGC

El conseller de Salut, Toni Comín, ha fet públic aquest matí la intenció d'adquirir l'Hospital General de Catalunya perquè formi part de la xarxa sanitària pública

Varietat d'opinions entre els grups locals de l'oposició pel que fa a la proposta que, el conseller de Salut, Toni Comín, ha donat a conèixer aquest divendres 21 d'octubre per comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) i que passi a formar part de la xarxa sanitària pública.

Tal com el TOT ha publicat, després de conèixer la notícia, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, s'ha mostrat molt satisfeta i ha demanat a l'Ajuntament que doni suport a la conselleria per tal de poder tirar endavant aquesta proposta.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que "nosaltres en principi som cautelosos, perquè només hem rebut una informació a través dels mitjans de comunicació, i pel que ha dit l'HGC no tenien l'oferta. Esperarem a tenir més informació, però així d'entrada, ens sembla que és una proposta que coincideix amb plantejaments com els que nosaltres havíem fet, que és que, el que val la pena és aprofitar el personal, les infraestructures, el coneixement i la referència que ja te l'Hospital General i introduir-lo a la xarxa pública. Ens falten molts detalls encara".

Per la seva banda, la portaveu de ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha destacat que "per nosaltres la proposta és positiva. Pensem que seria una solució que cobriria la reivindicació que nosaltres havíem fet, concretament de l'Hospital Vicente Ferrer i per tant, donaria cabuda als treballadors de l'HGC. Altra cosa és que aquesta proposta s'hauria d'analitzar amb més calma i quin seria el seu funcionament. Desconeixem com s'ha pres aquesta decisió, si ha estat molt pensada o no... però la idea en general, hi estem a favor". 

Qui no s'ha mostrat tant a favor,  ha estat el portaveu del PSC, Pere Soler. Soler considera que "les anades i vingudes d'informació contradictòria són un despropòsit. A més, ERC i Comín no saben cap a on trepitgen". Soler ha recordat que "el nostre model és la construcció d'un hospital de referència a la comarca i el que volem és que es resolgui aquest tema". En aquest aspecte, i tenint en compte, que la idea de Comín seria convertir l'Hospital General en l'hospital de referència a la comarca, Soler apunta que "l'HGC no està donant en aquests moments totes les especialitats que requeriria aquest hospital comarcal."

Per la seva banda, el portaveu del PP, Àlvaro Benejam, s'ha mostrat "sorprès per aquesta notícia que va en contra de tot el que s'havia dit fins ara. Nosaltres estem preocupats per aquesta política erràtica i sense criteri que adopta el conseller Comín que ara diu que vol comprar l'Hospital General, que això passaria perquè l'empresa volgués vendre-li i, segon, perquè la Generalitat tingués diners per pagar-ho. I dubtem les dues coses". Benejam ha afegit que "aquesta actitud és del tot irresponsable, tenint en compte la incertesa que estan patint els treballadors en aquests moments".

Finalment, Aldo Ciprián, portaveu de Ciutadans, ha preferit no fer cap declaració al respecte, perquè tal com ha explicat Ciprián, "nosaltres només sabem el que hem escoltat per la ràdio. Hem parlat amb els sindicats de l'HGC i sembla que hi ha un comunicat oficial que diuen que no hi ha cap oferta formal. No sabem com valorar-ho, estem sorpresos amb aquestes declaracions. Ho valorarem quan tinguem més informació".

Pel que fa a l'equip de govern, ha valorat positivament aquest anunci, sempre i quan es completi. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, farà declaracions el pròxim dilluns, 24 d'octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem