ERC dóna suport a Comín per convertir l'HGC en el centre de referència a la comarca

Els portaveus d'ERC de Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal i Cerdanyola s'han mostrat molt satisfets amb la intenció de Comín de comprar l'HGC

Els portaveus d'ERC de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Castellbisbal, juntament amb el Diputat provincial d'ERC, s'han mostrat molt satisfets amb la proposta del conseller de Salut, Toni Comín, de comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) i convertir-lo en l'hospital de referència públic de la zona.

Els portaveus als quatre consistoris han coincidit en remarcar la bona notícia que representa aquesta proposta per la comarca, ja que si l'Hospital General passés a formar part del sistema sanitari públic "es descongestionarien les llistes d'espera de l'Hospital de Terrassa, de la Mútua de Terrassa i de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell" remarcava, Marc Sanglas, Diputat provincial. Això suposaria, afegia Sanglas, "una millora per a tots els ciutadans de la comarca, per als 200.000 habitants que sumen les 4 poblacions afectades i per al total de ciutadans del Vallès Occidental".

En aquestes mateixes línies s'han expressat els portaveus municipals. En aquest cas, la portaveu d'ERC-MES de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat que "es tractarà d'un hospital molt gran que substituirà la proposta dels dos projectes de Rubí i Cerdanyola, que ara mateix és evident que no es poden dur a terme. Aquí tenim unes bones instal·lacions amb un bon material. Aquest és un projecte que va molt més enllà i mereix tot el consens possible. Per això, demanem impulsar la creació d'un consorci i que l'Ajuntament de Sant Cugat destini una partida pressupostària".

Per la seva banda, el portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera, ha assenyalat que "amb aquesta decisió es demostra la voluntat d'afrontar un problema que tenim la població de Rubí i tota la comarca del Vallès Occidental. Assolir l'HGC dins la xarxa pública significaria, proximitat, assistència sanitària millorant la qualitat i quantitat i la garantia dels llocs de feina dels treballadors, millorant-los les condicions". Corbera ha afegit que "Rubí ha perdut molts trens i en aquest cas no podem fallar, estem davant d'una oportunitat històrica". Corbera també ha demanat la voluntat de posar-se a treballar ja amb el que seria el consorci sanitari que gestionaria l'hospital.

En les mateixes línies ha parlat la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola, Helena Solà. "Aquesta opció permetria poder atendre a les persones més dignament i reduir les llistes d'espera als hospitals de la comarca. A Cerdanyola hi havia el projecte de construcció de l'Hospital Ernest Lluch, però de fet, si ja tenim un hospital construït amb bons professionals i a la vora, perfecte".

Finalment, Toni Pons, portaveu d'ERC a Castellbisbal, ha destacat la peculiaritat de l'orografia que presenta el seu municipi i la dificultat que això genera als seus ciutadans a l'hora de desplaçar-se als hospitals de referència, que són el de Terrassa i el de Martorell. Pons ha recordat que si "algun dia el govern espanyol es digna a acabar l'enllaç amb l'A2 i l'AP7, els veïns de Castellbisbal podrien arribar a l'Hospital General en 10 minuts".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem